10 tips voor het kopen van een occasion

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Het aanschaffen van een occasion in plaats van een gloednieuwe auto is een interessante manier om een goede kwaliteit auto in huis te halen voor een lagere prijs, maar het kan ook zeker risico’s met zich meebrengen. Waar je bij het aanschaffen van een nieuwe auto vrijwel zeker weet dat je goede kwaliteit in huis haalt en ook precies weet wat je in huis haalt, is dit bij een occasion niet het geval. Wil je voorkomen dat je een miskoop doet? Lees dan in dit artikel welke tien tips je kunt raadplegen voor het doen van een goede investering bij het kopen van een occasion.

NAP check

Slim een occasion kopen: 10 tips

Zeker als je niet zo veel verstand hebt van auto’s, kan het lastig zijn om een goede occasion te kopen. Raadpleeg je onderstaande 10 tips voor het kopen van een occasion, dan weet je in ieder geval zeker dat je jouw aankoop goed overwogen hebt en dus minder risico hebt op het doen van een miskoop.

 

Tip 1: doe een RDW check. Door een RDW check te doen, krijg je allerlei interessante voertuiggegevens in een rapport gepresenteerd. Op deze manier krijg je een beter beeld van de auto die je koopt, bijvoorbeeld omdat je nu weet wat het bouwjaar van de auto is.

Tip 2: doe een auto aankoopkeuring. Een auto aankoopkeuring is een uitgebreide keuring van een voertuig die je doet voor je een auto koopt. De resultaten van de keuring krijg je in een uitgebreid ANWB Aankooprapport, waar je ook in kunt lezen of het aanschaffen van de auto verstandig is of niet.

Tip 3: bepaal de autowaarde. De verkoper van een auto kan wel zeggen dat het voertuig een bepaalde waarde heeft, maar hoe weet je dit echt zeker? Je kunt de waarde van een auto eenvoudig achterhalen door een RDW check te doen. Ga dus niet zelf aan het rekenen, maar gebruik deze online tool en je weet precies wat de waarde van een occasion is.

Tip 4: controleer APK vervaldatum. Iedere auto heeft een APK vervaldatum, ofwel een datum waarop de APK controle opnieuw ingepland moet worden. Controleer de APK vervaldatum van de auto die jij wil kopen en je weet meteen waar je aan toe bent met oog op deze verplichte controle.

Tip 5: koop met BOVAG garantie. Met BOVAG garantie op een voertuig, ben je verzekerd van garantie op de aankoop en vaak ook op de reparatie en het onderhoud van het voertuig.

Tip 6: controleer het schadeverleden. Het schadeverleden van een voertuig geeft inzicht in de schade die een auto in het verleden geleden heeft. Omdat de schade van het verleden veel invloed heeft op de kwaliteit en veiligheid van een auto in het heden, is het zeker een aanrader om het schadeverleden van een auto te controleren met een RDW check.

Tip 7: bel de onderhoudsmonteur op. De onderhoudsmonteur van een auto kan je veel vertellen over de kwaliteit en veiligheid van het voertuig in kwestie. Het kost maar een paar minuten, maar het bellen van de monteur kan wel voorkomen dat je een miskoop doet of te veel betaalt voor jouw occasion.

Tip 8: controleer de onderhoudshistorie. De onderhoudshistorie van een auto zegt iets over hoe een auto door de jaren heen onderhouden is. Omdat je natuurlijk alleen een auto wil kopen die netjes onderhouden is, is het controleren van de onderhoudshistorie zeker een aanrader.

Tip 9: controleer APK opmerkingen. Bij het uitvoeren van een APK controle worden er vaak opmerkingen door de garage in het rapport geschreven. Door deze opmerkingen te lezen, weet je zeker dat je niets belangrijks over het hoofd ziet bij het beslissen of je de auto wel of niet aan wil schaffen.

Tip 10: check de eigenarenhistorie. Wil je weten hoeveel eigenaren een auto heeft gehad? Dan kun je de eigenarenhistorie van een voertuig achterhalen door middel van een RDW check. Omdat het aantal eigenaren van een auto zeker iets zegt over de kwaliteit van een voertuig, wordt het controleren van de eigenarenhistorie altijd aangeraden.

 

15-06-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy