Autopas en RDW: samen tegen tellerfraude

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

autopas en rdwTellerfraude is een groot probleem. Ongeveer 1 op de 20 auto’s rijdt rond met een teruggedraaide teller. Autopas en RDW zijn min of meer samengegaan in de strijd tegen tellerfraude en dat gaat goed, maar er valt ook nog wel wat te verbeteren.  

 

Wat bieden Autopas en RDW aan?

 

Autopas en RDW maken het mogelijk om de tellerstand van een auto te controleren. Iemand die er niet vies van is om de boel te bedriegen en makkelijk wat extra’s wil verdienen kan heel eenvoudig de kilometerteller van een auto terugdraaien. Door dit te doen lijkt de auto meer waard en dat verschil kan hij als winst in zijn zak steken. Autopas en RDW hebben het mogelijk gemaakt om op een eenvoudige manier tellerfraude op te sporen en te voorkomen dat je een auto met een teruggedraaide teller koopt. Autopas en RDW doen dit door op het moment dat een auto bij een RDW of BOVAG-garage komt verplicht te stellen dat dan het kenteken en de kilometerstand te noteren. (Formeel is het niet altijd verplicht, maar in de praktijk komt het hier wel op neer). Als een consument nu een auto wil kopen kan hij de tellerstand controleren en NAP aanvragen. Door het aantal kilometers in te vullen waarvan de verkoper zegt dat dat het werkelijke aantal kilometers zijn en daarbij het kenteken op te geven kan er aan de hand van de gegevens van Autopas en RDW gecontroleerd worden of de tellerstand wel oplopend is. Op deze manier bieden Autopas en RDW een eenvoudig en effectief middel tegen tellerfraude.  

 

Is deze dienst 100% waterdicht?

 

Geen enkel systeem is helemaal waterdicht. Autopas en RDW kunnen dan ook niet garanderen dat uit een zogeautopas en rdwnaamde NAP check 100% juiste informatie komt. Garagehouders kunnen een verkeerde stand noteren, er kan informatie niet geregistreerd worden en er doet zich een probleem voor bij de import van auto’s. Geïmporteerde auto’s kunnen al een teruggedraaide teller hebben voor ze in Nederland worden ingevoerd. In dat geval kunnen Autopas en RDW de tellerfraude ook niet detecteren.  

 

Is een NAP check dan waardeloos?

 

Zeker niet, geen enkel systeem is feilloos en fouten worden overal gemaakt. Het is sinds 2014 echter verplicht voor RDW en BOVAG-garages om tellerstanden te noteren. Een NAP check wordt hierdoor veel betrouwbaarder. Meer Europese samenwerking is echter wel nodig om fraude met ingevoerde auto’s tegen te gaan.

29-08-2015
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy