Autoverzekering per km stand

Wat is NAPCheck ?

Bent u van plan om een tweedehandsvoertuig te kopen maar weet u niet zeker wat de geschiedenis en kilometerstand is? Het is mogelijk om een NAP check op onze website uit te voeren en een Nationaal Autopas-tegenrapport te bemachtigen om al uw vragen over de oude gegevens van het voertuig te beantwoorden.

Waarom NAP Check?

Waarom zou u veel meer betalen op andere websites als u dezelfde informatie op een meer georganiseerde manier kunt krijgen en voor minder dan de helft van de prijs hier.

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • compleet voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Als er sprake is van een kilometerverzekering, moet je de exacte km stand opgeven. Ieder jaar, kort voordat je verzekering komt te vervallen, wordt er vaak een verzoek ingediend aan de klant om langs te komen om te controleren of dat de km stand in orde is. Dit wordt steekproefsgewijs gedaan. Als er twijfels zijn dan zal er altijd een expert alles controleren. Het kan zijn dat je weinig km maakt met je auto. Dit houdt in dat de kans op schade dus ook stukken kleiner is. Veel verzekeraars laten je daarom minder premie betalen omdat je zo weinig rijdt. Als je een autoverzekering per km af gaat sluiten, dan moet je bij de aanvang van de verzekering een bewijs opsturen van de km stand. Je geeft ook aan hoeveel km je verwacht te rijden per jaar. Aan de hand daarvan wordt bepaald wat de kilometerverzekering premie is. Aan het einde van het jaar wordt er dan gekeken hoeveel km je hebt gereden en kan er een verrekening plaatsvinden. Als je minder hebt gereden dan krijg je geld terug. Maar heb je meer km gereden dan verwacht dan moet je bijbetalen. Het beste kun je wanneer je merkt dat je veel km meer gaat rijden, dit alvast eerder melden bij de verzekeraar. De premie kan dan direct aan worden gepast, dit voorkomt dat je aan het einde van het jaar ineens veel geld bij moet betalen.

 

Autoverzekering afsluiten

autoverzekering per kmWanneer je een auto hebt, zal je altijd een verzekering af moeten sluiten. Welke verzekering dat gaat worden, hangt af van wat voor auto je hebt en hoeveel je gaat rijden. Een jonge auto die veel op de weg komt, wordt vaak allrisk verzekerd. Als je een auto hebt die al wat ouder is en je gaat maar af en toe de weg op, dan kan alleen de WA dekking ook voldoende zijn. Deze verzekering moet je afsluiten. Het ligt dus ook aan het bouwjaar van de auto welke verzekering je af gaat sluiten. Sommige mensen rijden niet zoveel en willen een kilometerverzekering afsluiten. Dit kan gunstig zijn voor je, maar het kan altijd zijn dat je halverwege het jaar merkt dat je veel meer gaat rijden dan verwacht. Dit wil dus ook zeggen dat de kosten stijgen en dan kan het zijn dat de km verzekering minder goedkoop is dan je in werkelijkheid had gedacht.

 

Km standen controleren

Voordat je een auto gaat kopen, is het goed om de km standen te controleren. Het kan voorkomen dat je denkt dat de standen niet kloppen, er kan sprake zijn van fraude. Maar het belangrijkste is dat je gaat bekijken of alles in orde is en zo ja dan kun je de auto met een gerust hart kopen. Maar weet je al welke autoverzekering je af gaat sluiten? Er kan gekeken worden naar de km stand, maar je kunt ook gewoon kijken naar welke verzekering er bij je past en hoe hoog de premie uit gaat pakken. Verzekeraars met elkaar vergeleken is zeker een goede keuze. Je kunt daarbij de prijzen met elkaar vergelijken, maar ook de inhoud en de voorwaarden van de autoverzekering. Er bestaan genoeg verzekeraars die een vaste premie hebben, maar soms kan er ook per km een verzekering af worden gesloten. Dat kan aantrekkelijk voor je zijn wanneer je niet zoveel gaat rijden. Maar als dat ineens gaat veranderen, dan kan het toch wel een stuk duurder worden dan je had gedacht.

 

Registreren km standen auto

Het registreren van de km standen van de auto moet altijd gedaan worden. Bij de APK keuring worden bijvoorbeeld de km standen ook doorgegeven. De RDW houdt alles bij en wanneer jij een auto gaat kopen, kun je een tellerrapport opvragen en bekijken wat de km stand nu is. Hierdoor kan fraude tijdig ontdekt worden en kan dat voorkomen dat je een auto gaat kopen met een andere km stand dan zou moeten. Zorg daarom dat je voordat je een auto gaat kopen eerst de km stand gaat controleren, maar bekijk ook alvast welke autoverzekeringen er zijn. Je kunt namelijk binnen no time een autoverzekering afsluiten. Maar let goed op de prijzen zodat je weet waar je aan toe bent en wat de maandlasten worden voor je. Met een goede voorbereiding kun jij een goede verzekering afsluiten voor je auto. De voorwaarden spelen daarin een grote rol dus vergelijk alles met elkaar en maak dan je keuze. Het kan je erg veel geld besparen als je hier even wat tijd aan gaat besteden. Rijd je niet zoveel? Wellicht is de kilometerverzekering dan toch wat voor jou.

 

 

02-03-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy