Belangrijkste organisaties in de voertuigbranche

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

De voertuigbranche kent enkele belangrijke organisaties. Heb je een auto in je bezit, dan is de kans groot dat je vroeg of laat in ieder geval met enkele van deze belangrijke organisaties te maken krijgt. Welke organisaties precies tot de belangrijkste organisaties in de voertuigbranche behoren, lees je in dit artikel. Ook worden de belangrijkste organisaties in de voertuigbranche in dit artikel kort beschreven, zodat je meer inzicht krijgt in de belangrijke spelers op de markt.

 

NAP

De RDW

De RDW, ook wel de Rijksdienst voor het Wegverkeer genoemd, is een van de belangrijkste organisaties in de voertuigbranche. De RDW is een instelling die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en de registratie van rijbewijzen in ons land verzorgt. De instelling heeft verschillende taken, zoals het toelaten van voertuigen en voertuigonderdelen op de Nederlandse markt, het organiseren van toezicht en controle op de technische staat van voertuigen in verband met veiligheidseisen en milieueisen, het registreren van kentekens en rijbewijzen, het verstrekken van informatie met betrekking tot kentekens en rijbewijzen en het afgeven van documenten, zoals kentekenbewijzen.

 

De NAP

De NAP, ook wel Nationale Autopas genoemd, is een organisatie die tellerstanden van voertuigen registreert en archiveert. Iedere keer als een auto bij de garage komt voor onderhoud, reparaties, taxaties of een keuring, is de garage in kwestie verplicht om de tellerstand van het voertuig voor te geven aan de NAP. Voorheen was de NAP in het beheer van de database met kentekens en tellerstanden, maar deze taak is sinds kort overgenomen door de RDW. Op dit moment werkt de NAP dus niet meer zelfstandig, maar werkt de organisatie nauw samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Zo heeft de RDW de taak van de NAP overgenomen, maar helpen de medewerkers van de NAP de RDW nog altijd met het op de juiste manier registreren, beheren en hanteren van de database met tellerstanden. Naarmate de RDW meer bekwaam is met de database, zal de NAP wat meer op de achtergrond komen.

 

De VWE

 

De VWE is een organisatie die bedrijven kan ondersteunen bij het uitvoeren van administratieve processen die betrekking hebben op de autobranche. De VWE kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het opvragen van voertuiginformatie, bij het exporteren en importeren van voertuigen en bij het handelen in en verkopen van voertuigen. Het doel van de VWE is het gemakkelijker en efficiënter laten verlopen van de administratieve processen van autobedrijven, zodat zij zich kunnen richten op de core business van de organisatie. De VWE maakt gebruik van producten en diensten van de RDW, maar is geen onderdeel van deze organisatie.

 

De BOVAG

De BOVAG (Bond van Auto(mobiel)handelaren en Garagehouders) is een Nederlandse vereniging voor personenauto- en truckdealers, algemene auto-, tweewieler-, caravan-, aanhangwagen-, motorenrevisie-, autoverhuur- en autowasbedrijven, verkeersopleidingen en tankstations. De vereniging is al in 1930 opgericht en kent vele leden, waaronder dealers, garages, rijinstructeurs en tankstations. De brancheorganisatie houdt zich bezig met voorlichting en het verstrekken van informatie, maar ook met arbeidsvoorwaardenbeleid, arbeidsvoorziening, arbeidsomstandigheden en onderwijs.

 

De STAVC

De afkorting STAVC staat voor Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit en is een organisatie die zich bezig houdt met alles wat met voertuigcriminaliteit te maken heeft. Van het geven van informatie over voertuigcriminaliteit tot het organiseren van onderzoeken met betrekking tot dit onderwerp: de STAVC doet het allemaal. Een belangrijke taak van de STAVC is bijvoorbeeld het jaarlijks verstrekken van criminaliteitscijfers, zoals de cijfers met betrekking tot autodiefstal. Heb je een vraag over voertuigcriminaliteit of wil je meer weten over deze vorm van criminaliteit, dan is de STAVC de meest betrouwbare organisatie om jou te helpen.

 

30-03-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy