Bewijslast tellerfraude aantonen

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Je wil geen slachtoffer worden van tellerfraude. Daarom kun je de RDW kenteken check doen om te km stand te controleren. Het werkt aan de hand van je kenteken en dan vul je de huidige tellerstand in. De km stand wordt dan gecontroleerd en dan krijg je een RDW tellerrapport. Hierin vind je meteen of dat het een logische tellerstand is, of dat het onlogisch is. Bewaar dit rapport altijd, zodat je als je je auto wil verkopen aan kunt tonen dat de tellerstand ook echt klopt. Een koper hecht er tegenwoordig veel waarde aan als je aan kunt tonen dat de tellerstanden kloppen. Vroeger was er veel sprake van fraude met de tellerstanden. Maar er werd gedacht dat het met name bedrijven waren die hier gebruik van maakten. Maar er zijn ook genoeg particulieren die frauderen. Sinds enige tijd is het wettelijk strafbaar wanneer er fraude wordt gepleegd met de tellerstanden. Als je een auto gaat kopen of een auto gaat verkopen, is het voor een koper altijd van belang te weten wat hij gaat kopen. De tellerstanden worden daarom ook steeds vaker gecontroleerd. Als jij zelf je auto gaat verkopen, en je hebt een tellerrapport, laat het dan zien aan de koper. Dit geldt ook wanneer je zelf een auto gaat kopen. Je wil dan namelijk ook zoveel mogelijk informatie hebben en zien dat de standen kloppen. De bewijslast kan voor jou een meerwaarde zijn en de doorslag geven om een auto te kopen.

 

NAP Check

Door gebruik te maken van de NAP check kun je zorgen dat de auto wordt voorzien van een Nap certificaat. Als de standen kloppen, kun je met een tellerrapport een auto beter verkopen. Kopers hechten er waarde aan, omdat zij weten dat er veel gefraudeerd wordt met tellerstanden. Gelukkig kun je nu een Rdw tellerrapport opvragen en dan kun je er snel achter komen of dat de standen kloppen. Het rapport kan namelijk het bewijs zijn dat de km stand wel klopt of juist niet klopt. Zorg daarom dat jij over een rapport beschikt als je zelf een auto gaat verkopen of wanneer je een tweedehands auto gaat kopen.   

 

Km stand check

tellefraudeJe kunt de nap autopas raadplegen en de km stand check doen. Je komt er snel achter of dat er sprake is van kilometerstand fraude of niet. Als je een mooie auto op het oog hebt, dan hoop je dat alles in orde is. Toch kan het zijn dat je te maken hebt met km fraude. Vroeger waren er veel bedrijven die fraudeerden met de km stand, maar ook particulieren kunnen er wat van. ben er daarom altijd op voorbereid als je een auto gaat kopen. Je kunt namelijk altijd te maken krijgen met dit fenomeen. Vaak kun je het zelf al wel zien, dan denk je de leeftijd van de auto en de km stand, kan eigenlijk niet kloppen. Maar soms als je er niet zoveel verstand van hebt of je hebt niet zoveel ervaring met auto’s, dan kan het lastig zijn om te ontdekken. Je gaat er vanuit dat wanneer mensen je een auto verkopen of een dealer, dat alles klopt. Maar daar moet je dus niet van vanuit gaan. Fraude kan altijd, of dat je nu een analoge of een digitale teller in de auto hebt. Laat het voor de zekerheid altijd nakijken zodat je met een tellerrapport een keuze kunt maken of je de auto wel of niet gaat kopen.

 

Controle kilometerstand

Soms heb je er zelf geen zicht op, of dat de km stand van de auto klopt of niet. Zorg er daarom voor dat je bewijslast gaat verzamelen via de Nap pas. Je kunt dan bekijken wat er gaande is en wat er aan gedaan kan worden. Sommige mensen zoeken meteen op teller reparatie, ze hopen dat het dan opgelost kan worden. Maar er zijn ook genoeg mensen die de auto niet meer willen kopen als zij weten dat er gefraudeerd is. Wie zegt er namelijk dat de andere dingen van de auto wel kloppen? Het kan zijn dat er ook over eventuele schade is gelogen. Als je geen vertrouwen hebt, doe dan voor de zekerheid de check en verzamel bewijslast. Aan de hand daarvan kun jij een keuze maken wat je er mee gaat doen. Als jij zelf een auto gaat verkopen, is het goed om zelf met bewijslast aan te komen zodat je aan kunt tonen dat de tellerstand klopt. 

17-02-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy