De kilometerstand terugdraaien: waarom en hoe doe je het?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

 

 

De kilometerstand terugdraaien is heel eenvoudig. Er is maar een beetje technische kennis voor nodig om de kilometerstand aan te passen. Dit artikel heeft absoluut niet tot doel om je uit te leggen hoe je de kilometerstand terug moet draaien. Het heeft wel als doel om je uit te leggen waarom mensen een kilometerstand terugdraaien en te laten zien hoe eenvoudig het is.  

 

Waarom draaien mensen de kilometerstand terug?

Het terugdraaien van de kilometerstand is sinds januari 2014 een strafbaar feitTerugdraaien terllerstand voor geldToch komt het nog steeds voor dat mensen de kilometerstand terugdraaien. Vaak gebeurt dit met tweedehands auto’s. Wie een auto wil gaan verkopen en er net iets meer voor wil vangen kan de kilometerstand terugdraaien. Een auto die minder kilometers heeft gereden is meer waard en daarom is het voor mensen aantrekkelijk om de teller wat terug te zetten. Het is natuurlijk duidelijk dat dit gewoon bedrog is. De kilometerstand terugdraaien kan ook gebeuren om de belastingdienst om de tuin de leiden. Wie zijn auto zakelijk gebruikt, maar er ook privé in rondrijdt moet daarvoor betalen. De kilometerstand terugdraaien kan een manier zijn om het privé gebruik van een auto te verhullen. Uiteraard is ook dit strafbaar.  

 

 

 

 

De terugdraaien: zo makkelijk is het!

De km stand terugdraaien is niet moeilijk. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat het lijkt of een auto minder kilometer heeft gereden dan in werkelijkheid het geval is. 

kilometerstand terugdraaien

Het is mogelijk om met een schroeftol de as terug te draaien. Vooral met oudere auto’s was dit mogelijk. Het kost je waarschijnlijk een boortol, maar dat bedrag wordt dubbel en dwars terugverdiend met de hogere prijs die voor een auto gevraagd kan worden. De kilometerstand terugdraaien kan ook door de complete kilometerteller uit het dashboard te schroeven. De stand wordt dan eenvoudig teruggedraaid. Een digitale kilometerteller terugdraaien is minstens zo eenvoudig. Er is eenvoudige soft- en hardware beschikbaar die de tellerstand terugdraaien mogelijk maakt. Natuurlijk is er niet echt sprake van het terugdraaien van de kilometerteller, maar het komt op hetzelfde neer. De km stand terugdraaien bij een digitale teller lijkt zelfs nog moeilijker te detecteren te zijn dan het terugdraaien van een analoge teller. De kilometerteller terugdraaien is dus heel eenvoudig. Wie kwaad in de zin heeft, die kan zonder al te veel moeite de boel bedriegen. Voorkom dat je een auto koopt met een teruggedraaide teller: doe een NAP-check.

 

 

 

09-11-2020
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy