De NAP: een instrument dat helpt in de strijd tegen tellerfraude!

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

De NAP helpt om tellerfraude tegen te gaan. NAP staat voor Nationale Autopas en is een instrument om fraude met de kilometerstand van auto’s tegen te gaan. Het terugdraaien van de tellerstand is een veelvoorkomende vorm van fraude. Het is namelijk erg eenvoudig om de tellerstand van een auto terug te draaien en het levert behoorlijk wat op. De NAP heeft berekend dat iets meer dan 1 op de 20 auto’s een teruggedraaide kilometerteller heeft.  

Nationale Auto Pas

 

Wat zijn de nadelen van het kopen van een auto met een teruggedraaide teller?

 

Net als ieder ander product heeft een auto een bepaalde levensduur. Van een wasmachine verwacht je bijvoorbeeld dat hij 10 jaar meegaat, van een beamerlamp dat hij 1000 branduren heeft en van een auto dat hij bijvoorbeeld 300.000 kilometer meegaat. Als de kilometerteller teruggedraaid wordt, dan koop je een auto waarvan je denkt dat deze lang mee zal gaan, maar dat is natuurlijk een vertekend beeld dat je van een auto hebt. Je wordt dan zeer waarschijnlijk geconfronteerd met hogere onderhoudskosten en een beperkte levensduur van je auto. Het is daarom aan te raden om voordat je een auto koopt een NAP check te doen.  

 

Wat is de NAP precies?

 

NAP is een stichting. De volledige naam is Stichting Nationale Autopas. De stichting is opgericht in 1991 en houdt sindsdien de tellerstanden van auto’s bij. Inmiddels wordt de database van de stichting beheerd door de RDW, zij zorgen ervoor dat de informatie die in de database staat actueel is en aangevuld wordt. Op deze manier blijft het doen van een km check een betrouwbare manier om kilometerfraude te detecteren en te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van tellerfraude.  

 

Wat doet de NAP tegen tellerfraude?

 

De NAP is een instrument om tellerfraude tegen te gaan. NAP staat voor Nationale Autopas. Deze stichting verzameld tellerstanden van in principe iedere auto. Op het moment dat een auto bij een RDW garage komt dan wordt daar het kenteken genoteerd en de kilometerstand op dat moment. Als dit een aantal keer is gebeurd dan kan je zien of de kilometerstand op- of afloopt. Het is natuurlijk logisch om te verwachten dat een tellerstand oploopt. In principe kan een auto natuurlijk niet minder kilometer hebben gereden dan een jaar ervoor. De NAP maakt het mogelijk om een km check te doen waarmee inzichtelijk wordt of de auto inderdaad ook een oplopende kilometerstand heeft. Is de kilometerstand niet logisch oplopend maar juist teruglopend, dan in de kilometerstand teruggedraaid.

 

 

21-07-2015
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy