Doe de RDW auto check en voorkom dat je een miskoop doet

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Het aanschaffen van de juiste tweedehands auto kan vrij lastig zijn. Niet alleen omdat er zo veel tweedehands auto’s worden aangeboden, maar ook omdat de kwaliteitsverschillen in tweedehands auto’s vaak erg groot zijn en het daardoor moeilijk is om een auto te vinden die echt van goede kwaliteit is. Daar komt nog bij dat er niet alleen veel auto’s worden aangeboden en lang niet alle auto’s van goede kwaliteit zijn, maar dat er ook veel wordt gefraudeerd door verkopers van tweedehands auto’s. De meest gebruikte methode om te frauderen bij de verkoop van tweedehands auto’s om meer aan de verkoop te verdienen, is door de tellerstand van een auto terug te draaien. Waarom de tellerstanden van tweedehands auto’s vaak worden teruggedraaid en wat je kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze vorm van fraude, lees je in dit artikel.

 

kilometerstand terugdraaienHet terugdraaien van de tellerstand: een veelvoorkomende vorm van fraude

Als de tellerstand van een auto wordt teruggedraaid, wordt er ook wel gesproken over tellerstand fraude of tellerfraude. De reden dat autoverkopers de tellerstand van een tweedehands auto terugdraaien, heeft simpelweg te maken met het feit dat een auto met een teruggedraaide tellerstand meer oplevert. Door de teruggedraaide tellerstand lijkt het namelijk of de auto minder kilometers gereden heeft, waardoor het voertuig automatisch meer waard is. En is een auto meer waard, dan kan er een hogere verkoopprijs gevraagd worden en maken verkopers van tweedehands auto’s dus meer winst op hun voertuigen.

 

Doe de RDW auto check en voorkom dat je een miskoop doet

Als je een auto koopt met een teruggedraaide tellerstand, doe je een flinke miskoop. Je betaalt namelijk niet alleen te veel voor het voertuig, maar hebt ook nog eens een auto met veel meer kilometers op de teller. Door dit grotere aantal kilometers op de teller is het voertuig van minder goede kwaliteit, heeft het voertuig mogelijk meer onderhoud nodig en gaat de auto minder lang mee. Wil je voorkomen dat je een miskoop doet? Doe dan een km stand controle, ook wel een RDW auto check genoemd.

Een RDW auto check is een eenvoudige online controletool die je kunt gebruiken voor RDW voertuiggegevens opvragen. De algemene auto informatie die je ontvangt bij het doen van een RDW online check, geven een duidelijk beeld van de auto in kwestie. Zo krijg je niet alleen informatie over het bouwjaar, het aantal eigenaren en de onderhoudshistorie en schadehistorie van het voertuig, maar krijg je na het invullen van de huidige tellerstand van de auto ook te zien of deze tellerstand logisch is. Geeft de check kilometerstand aan dat de tellerstand niet logisch is, dan is de kans groot dat er sprake is van tellerstand fraude of tellerfraude. In dit geval kun je het voertuig in kwestie beter bij de verkoper achterlaten, want je wil natuurlijk geen miskoop doen.

 

kilometerstand controlerenWaarom kilometerstand controleren?

Veel mensen vinden het onzin om de tellerstand van een voertuig te controleren door middel van een kenteken check kilometerstand of RDW check online, maar er zijn twee goede redenen om dit toch te doen. Ten eerste wordt er nog altijd veel gefraudeerd met de tellerstand van voertuigen, ook al is het terugdraaien van de tellerstand van een auto sinds 1 januari 2014 illegaal. Je hoort er misschien niet zo veel meer over, maar tellerstanden van tweedehands auto’s worden nog altijd teruggedraaid en consumenten worden nog altijd benadeeld.

Een andere goede reden om de RDW kilometerstand van een auto te controleren, heeft te maken met het feit dat er geen andere manieren zijn om een teruggedraaide tellerstand te ontdekken. Zo is er geen schade aan de auto te zien als de tellerstand van een auto teruggedraaid is, ziet de tellerstand er doodnormaal uit en is er vaak ook niet aan de auto zelf te zien dat het voertuig eigenlijk meer gereden heeft dan de aangegeven tellerstand. Wil je voorkomen dat je opgelicht wordt, dan wordt dus zeker aangeraden om tijd te investeren in tellerstand controleren RDW.

 

 
05-05-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy