Hoe berekent u het brandstofverbruik van een voertuig?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

 Brandstofverbruik van een voertuig

Als u van plan bent om bij een dealer of particuliere verkoper een tweedehands auto te kopen dan is het belangrijk om het brandstofverbruik van de auto te controleren, samen met de verplichte voertuighistoriecheck. Als uw auto na 1984 geproduceerd is, kunt u het brandstofverbruik van uw auto bekijken op de website van het Environmental Protection Agency en de officiële beoordeling van uw auto inzien. Maar onthoud altijd dat de officiële beoordeling van de auto niet uw werkelijke brandstofverbruik is. Het grote verschil ligt in de manier waarop EPA de auto test: het plaatst de auto op rollers in een lab en voert een reeks specifieke tests uit. Aan de andere kant weet uzelf precies hoe hard u rijdt. Het is dus verstandig om het werkelijke brandstofverbruik te berekenen aan de hand van uw persoonlijke ervaring.
 
Omdat de brandstofprijzen sterk zijn gestegen, worden mensen steeds bewuster over het brandstofverbruik. De eigenaars van de auto's worden zich meer bewust van het brandstofverbruik van hun auto. Het exacte brandstofverbruik van een auto varieert en is afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals stads- of snelwegrit, bandenspanning en wegomstandigheden. Als u het brandstofverbruik van uw auto wilt bijhouden, dan laten we u hieronder zien hoe u dat moet doen.
 

Methode 1: het brandstofverbruik van uw auto bepalen

 
1. Het brandstofverbruik van een auto wordt gemeten in kilometers per liter brandstof. Om het eenvoudiger te zeggen, de vergelijking voor brandstofverbruik is "kilometers door de auto gereden gedeeld door de hoeveelheid gebruikte brandstof." Als u zich de afstand herinnert die u gereden heeft en de liters brandstof die de tank heeft gebruikt om die afstand te overbruggen, kunt u de 'kilometers per liter' of kpl berekenen door de kilometers te delen door de liters brandstof. U kunt dezelfde berekening ook met gallons en miles uitvoeren.
 
Tip: de beste tijd om het brandstofverbruik van uw auto te berekenen, is direct nadat u hem met brandstof heeft gevuld.
 
2. Een van de beste functies in nieuwe auto's is tegenwoordig de vrijheid om de kilometerteller op elk gewenst moment te resetten. Als u een auto bezit, kunt u op het dashboard of in de middenconsole een knop vinden waarmee u de kilometerteller op nul kunt zetten zodra u erop drukt. Het is het beste om de dagteller te resetten nadat u de tank van uw auto heeft gevuld en deze te controleren wanneer u de tank opnieuw moet vullen - dat is de kilometerstand van uw auto sinds u voor het laatst benzine heeft aangeschaft.
 
Tip: als uw auto geen teller heeft, noteert u het aantal kilometers die op dat moment op de teller staat als "begin kilometerstand". Als uw kilometerteller bijvoorbeeld 20.000 kilometers weergeeft wanneer u uw tank vult, noteert u "20.000" en berekent u het aantal kilometers dat er na dit aantal is afgelegd.
 
3. Noteer de kilometerstand voordat u tankt. Voordat u de auto weer bij een benzinestation vult, moet u de kilometerstand op de kilometerteller noteren als de "eind kilometerstand". Als uw auto alleen een centrale kilometerteller heeft, hoeft u alleen maar de "begin kilometerstand" af te trekken van de "eind kilometerstand". Als uw "eind kilometerstand", laten we zeggen, 20.250 is, trekt u deze af van de "begin kilometerstand", die 20.000 was. Het resultaat is 250, wat betekent dat u 250 kilometer op heeft gereden op de getankte brandstof.
 
Tip: het wordt aangeraden om deze berekening uit te voeren wanneer de tank bijna leeg is. U kunt dan ook de kilometerstand berekenen, ongeacht hoeveel brandstof er nog in de tank zit, maar er wordt gezegd dat, om een ​​nauwkeurig resultaat te krijgen, de tank leeg zou moeten zijn.
 
4.Noteer ook de hoeveelheid brandstof die u elke maand koopt. Vul uw tank volledig bij en noteer de liters/liter brandstof die nodig zijn om de tank volledig te vullen. Zie het als "brandstofgebruik" en zorg ervoor dat u uw tank volledig bijvult, anders weet u niet hoeveel brandstof uw auto heeft gebruikt sinds uw laatste tankbeurt.
 
5. Nu, de eenvoudige berekening: deel de kilometerstand door het ‘’brandstofverbruik’’ om het brandstofverbruik van de auto te zien. Hiermee weet u het totale kilometeraantal die u per liter brandstof gereden heeft. Als u het brandstofverbruik in kilometers en liters wilt berekenen, verdeel dan de brandstof die werd gebruikt voor de afgelegde kilometers en vermenigvuldig de uitkomst met 100 om "liters per 100 kilometer" te behalen.
 
Tip: probeer de meting bij een volle tank te starten en stop de meting bij een volle tank om precies te weten hoeveel brandstof uw auto heeft verbruikt.
 

Methode 2: Gemiddeld brandstofverbruik vinden

 
1. U heeft meerdere tankbeurten nodig om het gemiddelde brandstofverbruik van uw auto te krijgen. Voor een nauwkeuriger resultaat van het brandstofverbruik van uw auto, moet u het verbruik van de auto in verschillende omstandigheden controleren. Probeer bijvoorbeeld uw brandstofverbruik te berekenen tijdens het rijden in de bergen. Als bergopwaarts meer brandstof gebruikt, zou het brandstofverbruik veel lager zijn bij normale omstandigheden.
 
2. Rijd gedurende een aantal weken en probeer om uw kilometerteller daar tussenin niet te resetten. Zorg er ook voor dat u de brandstof in de auto 3-4 keer per maand opvult voor een nauwkeurige aflezing. Vergeet niet dat lange ritten of onverwacht verkeer uw brandstofverbruik in grote mate zullen veranderen. U kunt dan het gemiddelde brandstofverbruik van uw auto berekenen door de totale kilometer te delen door het totale aantal gebruikte liters brandstof.
 

Enkele tips om het brandstofverbruik te verlagen:

 
1. Volgens een statistiek kan een minimaal gebruik van de airco uw brandstofverbruik met 25% verlagen. De airco gebruikt benzine om de auto te koelen, waardoor er minder benzine is om mee te rijden. Het is dus raadzaam om het gebruik van de airconditioner te verminderen.
 
2. Wanneer u borden ziet met de tekst "houd u aan de snelheidslimiet", dan helpen ze u niet alleen ongelukken te voorkomen, maar ook om kilometers te besparen. Hoe sneller u rijdt, hoe meer brandstof u verbruikt. Elke 5 kilometer per uur dat u meer dan 50 km/h rijdt is gelijk aan € 0,15 extra betalen voor elke liter brandstof.
 
3. Als u vast komt te zitten in het verkeer, is het beter om de motor uit te zetten. Stationair draaien of de motor te laten lopen als de auto niet beweegt, leidt tot veel verspilling van brandstof zonder productief gebruik. Schakel, indien mogelijk, de motor uit om de kostbare benzine te sparen. Probeer ook niet te remmen of te versnellen. Oefen om vroegtijdig te remmen in plaats van het pedaal op het laatste moment in te trappen.
 
4. Het is bewezen dat als alle vier de banden van een auto minder opgepompt zijn, dit het benzineverbruik met 0,3% zal verhogen. Gebruik de luchtpomp bij de meeste benzinestations en pomp de banden op tot het aanbevolen PSI-niveau.
 
5. Dit is een van de goedkoopste en ook de gemakkelijkste manieren om uw brandstofefficiëntie te verbeteren. Het enige dat u hoeft te doen, is het onderhouden van de luchtfilters van uw auto. Vervang de luchtfilter van uw auto wanneer dat nodig is en zorg ervoor dat u het juiste filter voor uw auto koopt door het model van uw auto te vermelden, samen met het jaar van aankoop, bij uw plaatselijke autohandel en om advies te vragen aangezien elke auto een ander filter nodig heeft.
 

Korte samenvatting

Om het brandstofverbruik van uw auto te berekenen, begint u met het noteren van de totale kilometers die u in uw auto heeft afgelegd, tijdens het vullen van de benzinetank. Wanneer de tank leeg is, vul hem dan opnieuw en noteer de totale hoeveelheid brandstof die u heeft gebruikt om de kilometers af te leggen die u hebt gereden sinds de laatste keer dat u uw tank vulde. Deel vervolgens het aantal gereden kilometers door het totale aantal liters dat u in de tank heeft getankt om te ontdekken hoeveel kilometers uw auto per liter heeft gereden.
Houd ook in gedachten dat als het brandstofverbruik van uw auto laag is, dit u verder helpt bij uw autoverkoop. Hoe beter de autoprestaties en het brandstofverbruik, des te hoger is de kans op goede verkoopprijzen voor uw auto. Zorg er dus altijd voor dat u alle maatregelen volgt om uw auto zo winstgevend mogelijk te houden.
02-03-2020
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy