Hoe werkt de RDW kenteken check voor kilometerstand

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Wie een tweedehands auto aan wil schaffen, doet er goed aan om eerst de kilometerstand van de auto in kwestie te controleren. Helaas komt het nog regelmatig voor dat verkopers van tweedehands auto’s, zowel particuliere verkopers als dealers en garages, frauderen met de kilometerstand van tweedehands auto’s. Controleer je de kilometerstand niet, dan kan dit zomaar betekenen dat je een auto koopt met een teruggedraaide tellerstand en dus te veel betaalt voor jouw tweedehands voertuig. Wil je weten hoe je de kilometerstand auto kunt controleren? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel.

 

Het achterhalen van de werkelijke kilometerstand van een auto

De beste manier om te controleren welke tellerstand een auto echt heeft, is door een RDW kenteken check uit te voeren. Een RDW kenteken check is een online tool die je gebruikt om informatie met betrekking tot een specifiek voertuig te achterhalen, simpelweg door het kenteken van de auto in te vullen. Het duurt slechts enkele minuten, maar een RDW check kan je wel meer informatie geven over het voertuig dat jij mogelijk aan wil schaffen.

 

Stappenplan: hoe werkt de RDW kenteken check voor kilometerstand?

RDW checkHet controleren van de kilometerstand van een voertuig door gebruik te maken van de kenteken check is erg eenvoudig. Volg je onderstaande stappen in het stappenplan, dan heb je al binnen enkele minuten achterhaald of de kilometerstand van jouw auto klopt.

 

Stap 1: schrijf het kenteken van de auto in kwestie op en de kilometerstand die nu in de auto wordt weergegeven. Zowel het kenteken van de auto als de huidige tellerstand heb je nodig om de kilometerstand te controleren, dus schrijf beide gegevens op.

 

Stap 2: vul het kenteken van de auto in en ga verder. Vervolgens opent er een nieuw scherm waar je de huidige tellerstand van de auto in moet vullen. Heb je dit gedaan, dan ga je weer een stap verder in het proces.

 

Stap 3: vul jouw persoonlijke gegevens in. De website heeft deze gegevens nodig omdat de tellerstand van het voertuig dat je wil controleren in de vorm van een tellerrapport naar je wordt toegestuurd. Vul daarom jouw naam, achternaam en e-mailadres in en ga verder.

 

Stap 4: voor het controleren van de tellerstand, moet je een kleine betaling voldoen. De reden dat je moet betalen voor het controleren van de tellerstand, heeft te maken met het feit dat de RDW deze gegevens enkel tegen kleine betaling verstrekt. Betaal veilig en eenvoudig met jouw eigen bank en je krijgt het tellerrapport meteen toegestuurd.

 

Stap 5: in het tellerrapport kun je lezen of de tellerstand die jij hebt doorgegeven bij de RDW check logisch of onlogisch is. Ook kan het voorkomen dat de uitslag ‘geen oordeel’ gegeven wordt in het rapport. In dit geval is er bij de RDW te weinig informatie over het voertuig dat jij wil controleren en kan er dus geen uitslag gegeven worden.

 

RDW checkVoorkom problemen, doe een RDW check

Van plan om een tweedehands auto te kopen? Voorkom dan eventuele problemen achteraf door een RDW check uit te voeren. NAP aanvragen duurt slechts enkele minuten en is niet duur, maar het kan wel veel problemen na de koop van een tweedehands auto voorkomen. Wil je een goede investering doen bij het kopen van een auto en wil je niet met een miskoop opgescheept zitten, dan wordt daarom aangeraden om altijd een NAP pas uit te voeren voor je een koopcontract tekent. Overigens kun je met een NAP controle niet alleen controleren of de tellerstand van een auto wel logisch is, maar kun je ook andere interessante voertuiginformatie achterhalen. Denk hierbij aan het bouwjaar van de auto, het aantal eigenaren dat de auto heeft gehad en de schadehistorie van de auto.

16-03-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy