Hoe werkt de RDW kilometerstand registratie?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

aar voorheen de NAP of Nationale Autopas verantwoordelijk was voor het registreren van tellerstanden van Nederlandse voertuigen, is sinds kort de RDW verantwoordelijk voor het registeren van de tellerstanden van Nederlandse voertuigen. Als consument kun je de geregistreerde RDW kilometerstand van een voertuig controleren door een RDW check uit te voeren, maar hoe werkt de registratie van tellerstanden van Nederlandse voertuigen eigenlijk? Het antwoord op deze vraag, lees je in dit artikel. Ook lees je in dit artikel wat jij nodig hebt als consument om de tellerstand van een auto te controleren met de database van de RDW, zodat je precies weet wat je moet doen als je een tellerstand wil controleren.

 

RDW kilometerstand registratie: samenwerking met garages

Het registreren van tellerstanden van Nederlandse voertuigen kan de RDW niet alleen. Om ervoor te zorgen dat de database met tellerstanden van Nederlandse voertuigen compleet is en blijft, werkt de RDW daarom samen met garages over het gehele land. Deze samenwerking is overigens niet vrijwillig, maar garages zijn verplicht om de tellerstanden van voertuigen die zij over de vloer krijgen door te geven aan de RDW. Doen zij dit niet, dan riskeren zij een boete. De reden dat de RDW samenwerkt met garages en niet met andere instellingen of organisaties, heeft te maken met het feit dat garages simpelweg de meeste voertuigen zien.

 

RDW kilometerstand registratie

De km stand registratie: zo werkt het

De registratie van kilometerstanden van Nederlandse voertuigen, werkt als volgt. Als een garage een voertuig over de vloer heeft, om wat voor reden dan ook, controleert de garage de tellerstand van de auto. De huidige tellerstand wordt genoteerd en doorgegeven aan de RDW door middel van een speciaal systeem. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een fout gemaakt wordt bij het doorgeven van de tellerstanden van auto’s, maar garages letten er over het algemeen erg goed op dat zij de juiste tellerstand doorgeven. Wordt er toch een fout gemaakt en wordt dit ontdekt, dan kan de tellerstand overigens eenvoudig gecorrigeerd worden door middel van een km stand correctie.

De tellerstand registratie door garages en de RDW gebeurt bij ieder bezoek aan de garage. Of je nu met jouw auto naar de garage gaat voor onderhoud, voor een controle, voor een reparatie of voor een taxatie: de garagemedewerkers zijn altijd verplicht om de tellerstand in de auto door te geven aan de RDW. De RDW kilometerstand wordt dus niet alleen doorgegeven bij de APK controle (zoals velen denken), maar ook bij andere bezoekjes aan de garage.

 

Welke gegevens nodig voor km stand check bij NAP?

Om NAP gegevens of RDW gegevens met betrekking tot een voertuig te achterhalen, kun je kiezen voor tellerstand controleren RDW. Het enige wat je nodig hebt om te controleren of de tellerstand in een voertuig logisch is in vergelijking met de tellerstand in de database van de NAP en de RDW, is het volgende:

1.     Een goede verbinding met het internet. Een RDW check wordt online uitgevoerd, dus je hebt altijd verbinding met het internet nodig om een RDW check te doen.

2.     Het kenteken van de auto die je wil controleren. De gegevens van een voertuig worden in de database opgeslagen onder het kenteken, dus je hebt altijd een kenteken nodig om de database van de RDW te controleren.

3.     De tellerstand van de auto. Om te controleren of de huidige tellerstand logisch is in vergelijking met de tellerstand in de database, moet je de huidige tellerstand van de auto invullen.

Je vult simpelweg het kenteken en de huidige tellerstand in, je voldoet de kleine betaling die je moet doen om de database te kunnen controleren en je krijgt een tellerrapport toegestuurd met de uitslag van de kilometerstand controle.

17-05-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy