Kilometercorrectie: wat is het en hoe kan het worden voorkomen met een NAP-controle?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail
 
De werkelijke waarde van een tweedehands auto wordt bepaald door de leeftijd en het aantal gereden kilometers. Een auto met een hoge kilometerstand is veel minder waard dan een auto die minder kilometers heeft gereden. Dit is in feite de reden waarom veel autodealers en frauduleuze particuliere verkopers kiezen voor illegale praktijken, zoals kilometercorrectie, bij het verkopen van een tweedehandsvoertuig. We adviseren u om een ​​NAP check te doen, als u op korte termijn een tweedehands auto wilt kopen. Met een kilometercontrole kunt u eenvoudig nagaan of er sprake is van fraude. In dit artikel vertellen we u meer over kilometercorrectie, fraude met kilometertellers en waarom het doen van een NAP check cruciaal is voordat u een tweedehands auto koopt.
 

Wat is kilometertellerfraude?

 
Kilometertellerfraude is het bewust aanpassen van de kilometerstand met als doel de waarde van een voertuig te beïnvloeden. In de meeste gevallen wordt de kilometerstand van de kilometerteller verlaagd om de auto nieuw te laten lijken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaat het echter niet altijd om het opzettelijk verlagen van de kilometerstand om de waarde van het voertuig te verhogen. Het kan ook gaan om het stiekem verhogen van de kilometerstand met als doel de waarde te verminderen. Deze praktijk komt het mest voor bij geïmporteerde voertuigen - door het aantal kilometers (tijdelijk) aanzienlijk te verhogen, wordt de dagwaarde van de auto negatief beïnvloed. Hierdoor hoeft er minder belasting (BPM) voor de auto te worden betaald. Maar zodra de auto in Nederland aankomt, wordt de kilometerstand teruggedraaid. Om een ​​einde te maken aan dergelijke wanpraktijken, bevelen overheidsinstanties zoals de RDW een NAP check voor gebruikte auto's aan.
 

Wat zegt de wet?

 
Tot 2014 was knoeien met de kilometertellerstand geen strafbaar feit. Omdat veel mensen het slachtoffer werden van deze wanpraktijk, werd de manipulatie van de kilometerstand van motorvoertuigen strafbaar gesteld door middel van Artikel 70m Wegenverkeerswet. De wet is van toepassing op personenauto's en (lichte) bedrijfsvoertuigen tot en met 3.500 kilo.

Nationale Autopas (NAP)

 
In 1991 begon de Nationale Autopas (NAP) met het verzamelen van kilometerstanden van auto's. In 2014 is dit overgedragen aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Ondertussen is een indrukwekkende database met kilometerstandmetingen opgebouwd, waardoor het risico op fraude is verminderd. Aangesloten bedrijven zijn verplicht om tussentijdse kilometertellerstanden door te geven aan de RDW zodat zij kunnen controleren of er afwijkingen zijn met de opgeslagen kilometerstandwaarden. Als de RDW constateert dat een bepaald aantal kilometers lager is dan de positie die voorheen bij hun bekend was, sturen ze een brief naar de eigenaar van de auto. In de brief wordt de eigenaar op de hoogte gebracht van de 'onlogische kilometers'.
 

Wat is een NAP check?

 
De Nationale Autopas (NAP) is ontstaan ​​met als doel de meterstanden van auto's en andere voertuigen in heel Nederland te registreren. Wanneer auto's APK of onderhoud krijgen, registreert de monteur het aantal kilometers dat vervolgens naar de Nationale Autopas (NAP) wordt gestuurd. Met de toenemende gevallen van fraude in heel Nederland, is het verkrijgen van een volledige controle van de voertuiggeschiedenis onmisbaar geworden voordat een tweedehandswagen wordt gekocht. Met een kilometerstandcontrole (NAP check) kunt u eenvoudig controleren of de huidige kilometerstand van een gebruikte auto correct is.
 

Waarom zou ik een kilometerstandcontrole doen?

 
Wanneer u een tweedehands auto koopt, raden wij u aan om altijd een kilometerstandcontrole uit te voeren. Er zijn nogal wat redenen waarom een ​​snelle kilometerstandcheck handig zou kunnen zijn en u op de lange termijn een hoop geld bespaart.
• U leert de werkelijke kilometerstand van de auto kennen - Wanneer de kilometerstand van een voertuig wordt verlaagd, neemt de dagwaarde van de auto toe. Dit geeft autohandelaars of particulieren de kans om mensen te duperen door een ​​hogere prijs dan de werkelijke waarde te vragen.
• Kilometertellerwaarden en de onderhoudsstatus van een auto zijn afhankelijk van elkaar - door het aantal kilometers te verlagen, wordt achterstallig onderhoud geblokkeerd omdat het lijkt alsof de auto 'relatief nieuw' is. Als u een tweedehands auto koopt waarvan het aantal kilometers sterk is teruggedraaid, wat zou u dan doen? De auto is niet zo nieuw als hij eruitziet - hij is in feite helemaal versleten en staat op het punt om total loss te worden verklaard. Dit kan tot heel wat ongewenste complicaties leiden en kan ook levensbedreigend blijken te zijn als dit ineens op de snelweg gebeurt.
Een eenvoudige NAP check voorkomt onvoorziene reparatiekosten en maakt het leven veel eenvoudiger. Helaas wordt het terugdraaien van de kilometerteller gedaan door zowel individuen als bedrijven met als doel om een ​​voertuig er veel nieuwer uit te laten zien dan het in werkelijkheid is. Dit geeft autodealers de kans om meer geld te vragen voor een veel oudere en veel gebruikte auto. Met een NAP check kunt u echter voorkomen dat u ten prooi valt aan dergelijke oneerlijke autohandelaren en te veel betaalt voor uw tweedehands auto.
 

Sluit een betere deal met NAP check!

 
Wij raden alle kopers van tweedehands auto's aan om een ​​NAP check uit te voeren. Dankzij NAP check zijn er verschillende mensen die al een betere deal hebben kunnen sluiten met de aankoop van hun tweedehandswagen. Door een NAP check uit te voeren, kunt u eenvoudig elke kilometerfraude opsporen. U voorkomt ook dat u kosten maakt voor onverwachte reparaties.
25-06-2018
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy