KILOMETERSTAND TERUGDRAAIEN

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

 

Het is al zo vaak gebeurd dat er bij een tweedehands auto de kilometerstand is teruggedraaid. De kilometerstand terugdraaien en de koper laten denken dat de tellerstand correct is, is voorbij. Dit omdat wij jou op een goedkope en makkelijke manier aan een rapport kunnen helpen, waar de juiste kilometerstand op staat. Vul boven aan deze pagina je kenteken in en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

 

De kilometerteller terugdraaien is fraude

In Nederland is het verboden om onjuiste informatie te geven, dus ook de km stand terugdraaien. Het terugdraaien van de kilometerstand terugdraaien is in de praktijk er makkelijk. Het was altijd erg lastig om erachter te komen. Maar met de Nationale Autopas van de RDW weet je vanaf nu waar je aan toe bent. Controleer altijd of jouw kilometerteller niet is teruggedraaid.

 

 

 

 

Waarom zou iemand de kilometerstand terugdraaien?

Het mag duidelijk zijn dat niet alle autoverkopers eerlijk zijn. Een auto met een lagere kilometerstand levert altijd meer op. Er is namelijk een groot verschil tussen 250.000 kilometer en 150.000 kilometer. Vertrouw nooit blindelings de kilometerstand, ook al heb je een betrouwbare verkoper. Het kan ook zijn dat de kilometerstand terugdraaien eerder is gebeurd.

 

Alles wat je moet weten

Helaas kan het iedereen gebeuren dat je een auto koopt waarbij de kilometerstand is teruggedraaid. Wij willen je graag vertellen waar je zo ie zo op moet letten als je een auto koopt, maar ook hoe makkelijk je fraude kan voorkomen. Ben je van plan een occasion te kopen, doe dan altijd de kilometerstand controleren en voorkom dat je wordt opgelicht. Van de buitenkant kun je vaak niet zien of er met de kilometerstand gerommeld is, het enige wat je kunt doen is kijken of de Nationale Autopas aangeeft dat de kilometerstand logisch is of niet.  

 

 

 

Laat je niet voor de gek houden

De kilometerteller van een voertuig heeft een belangrijke functie. Zo geeft de kilometerteller auto precies aan hoeveel kilometer het betreffende voertuig heeft gereden. Hierdoor weet je als bestuurder precies hoeveel kilometer de auto al heeft gereden. Dit is onder andere belangrijk om te weten wanneer jouw auto onderhoud nodig heeft. Maar het bepaald ook de waarde van de auto.

 

Kopen van een occasion

Als je een tweedehands auto (occasion) wil kopen, heeft de kilometerteller van een voertuig een belangrijke rol. Verkopers gebruiken de tellerstand van een auto bijvoorbeeld om de verkoopprijs van een voertuig te bepalen. Consumenten controleren de tellerstand van een voertuig om te bepalen of het betreffende voertuig een goede aankoop is. Bij het kopen van een occasion moet je altijd zorgen dat alle gegevens van de auto kloppen. Vul boven aan de pagina maar eens het kenteken in van de auto, en ontdek alles wat je moet weten.

 

Kilometerstand niet automatisch betrouwbaar

kilometerstand terugdraaien

Omdat de kilometerteller van een voertuig automatisch oploopt als je rijdt, denken veel mensen dat de waarde van de kilometerteller altijd betrouwbaar is. 

 

De auto telt automatisch kilometers bij de teller op dus hier kan niets mis mee zijn, nietwaar? Helaas is dit niet helemaal waar. Zo is enkele jaren geleden het fenomeen van kilometerstand aanpassen ontstaan, waarbij de tellerstand van een voertuig handmatig omlaag wordt gebracht en dus niet meer overeen komt met de werkelijkheid.

 

Kilometerstand terugdraaien is een eitje

In de onderstaande video van PowNed kun je zien hoe eenvoudig het is om de tellerstand van een auto terug te draaien. Je ziet dat het fraudeurs niets uitmaakt en zij zelfs stellen dat mensen die geen NAP check doen 'dom zijn'.

 

 

 

Kilometerstand terugdraaien is strafbaar 

Het terugdraaien van de kilometerstand van een auto betreft het uitvoeren van een handeling om de tellerstand van een auto omlaag te brengen. Er zijn diverse manieren om de tellerstand van een auto te corrigeren, waardoor de weergegeven tellerstand in de auto niet langer een goede weerspiegeling van de werkelijkheid is. Sinds 1 januari 2014 is de kilometerteller terugdraaien strafbaar. Het is gek genoeg voor die tijd nooit strafbaar geweest. Vanaf dit moment wordt er dan ook niet zo zeer meer gesproken van een onschuldige km stand correctie, maar van een strafbaar feit.

 

Waarom worden tellerstanden nog steeds teruggedraaid?

Km stand terugdraaien voor geldDe reden dat verkopers tellerstanden van voertuigen terugdraaien, is erg eenvoudig te verklaren. Zo krijgen verkopers van voertuigen simpelweg meer geld voor een auto met een lage tellerstand dan voor dezelfde auto met een groter aantal kilometers op de teller. Om een hoger winstbedrag aan een verkoop over te houden, draaien verkopers dan ook eenvoudig de tellerstand van een auto terug. Daarbij komt dat de consument niet vaak genoeg gebruik maakt van de RDW rapporten die er zijn over de auto. Veel informatie is zelfs gratis. Vul uw kenteken boven aan de pagina in en ontsek wat de DRW voor u kan betekenen.

 

 

 

Lagere kilometerstand levert meer interesse op bij de verkoop

Daar komt nog bij dat verkopers niet alleen meer aan auto’s verdienen door middel van kilometer terugdraaien, maar dat er bovendien meer interesse is in een auto met een lagere tellerstand. Dit is natuurlijk logisch, want meer mensen zijn op zoek naar een auto met een lage tellerstand dan een auto die al vele jaren vele kilometers heeft gereden en dus minder interessant is om te kopen.

 

 

Voorkom de tellerstand fraude en vraag een RDW rapport aan

 

De tellerstand fraude is zeer veel voorgekomen, maar gelukkig kunnen we aan de essentiële gegevens van de RDW komen. Dit gaat erg makkelijk door het invullen van je kenteken. Daarna kan jezelf aangeven welke gegevens je nodig hebt. Natuurlijk kan je de kilometerstand terugraaien controleren, maar je kan ook een schaderapport opvragen. Via onze site krijg je het officiële rapport direct online, zodat je weet waar je aan toe bent.

 

 

Kilometerstand terugdraaien bij Nederlandse auto’s

Het doorvoeren van een kilometer correctie komt voornamelijk voor op de markt van tweedehands auto’s in ons land. Wil je bijvoorbeeld een occasion kopen van een erkende dealer of heb je een mooie tweedehands auto gevonden die door een particulier verkocht kan worden, dan heb je altijd het risico dat de tellerstand van dit betreffende voertuig teruggedraaid is. Zoals al eerder vermeld, willen verkopers van tweedehands auto’s zo veel mogelijk aan hun auto verdienen en zijn zij daarom vaak bereid om hier de nodige stappen voor te ondernemen.

 

Teken niet zomaar je koopovereenkomst

Ga je een tweedehands auto kopen, dan is het dus erg belangrijk om alert te zijn op fraude met de tellerstand van het voertuig. Zelfs als je denkt dat de verkoper betrouwbaar is en hij of zij zich niet bezig houdt met deze malafide praktijken, is het verstandig om de tellerstand van een voertuig te controleren voor je een koopovereenkomst tekent. Het controleren van de tellerstand van een voertuig doe je door middel van een online tellerstand check bij de RDW.

 

 

Kilometerstand terugdraaien bij import auto’s

Een andere markt waar veel gebruik gemaakt wordt van kilometerteller aanpassen om meer winst te maken, is de branche van import auto’s. De import auto’s vaak te maken hebben met een valse NAP kilometerstand. Dit heeft te maken met het feit dat de tellerstand van deze auto’s vaak moeilijker te controleren is. De reden dat import auto’s lastiger te controleren zijn op tellerstandfraude, komt omdat de RDW en de NAP alleen voertuiggegevens van Nederlandse auto’s noteren.

 

Waar moet je opletten bij het kopen van een auto uit het buitenland?

Wil je achterhalen of een buitenlandse auto te maken heeft met een teruggedraaide tellerstand, dan kun je dit niet doen door een RDW check of NAP check uit te voeren zoals bij Nederlandse voertuigen. Zo dien je in dit geval het chassisnummer van het voertuig te controleren om te achterhalen of er sprake is van een km stand correctie apparaat bij het voertuig dat jij op het oog hebt. Het chassisnummer is een nummer dat iedere auto verplicht heeft, dus dit nummer kun je altijd gebruiken om te achterhalen of er sprake is van digitale kilometerstand terugdraaien.

 

Let op: km stand terugdraaien is kinderspel!

Een veelgemaakte fout bij het aanschaffen van tweedehands auto’s of import auto’s met oog op digitale teller terugdraaien, is het feit dat veel mensen denken dat zij vast niet te maken krijgen met deze vorm van fraude. Omdat dit verschijnsel simpelweg iets is waar domme en onvoorzichtige autobezitters mee te maken krijgen. Zo denken veel mensen dat de omvang van tellerfraude wel meevalt, bijvoorbeeld omdat het terugdraaien van de tellerstand niet zo eenvoudig is.

 

 

 

 

Tellerstand fraude in de praktijk

Wij kunnen je vertellen dat het terugdraaien van de tellerstand eenvoudiger is dan je misschien denkt. Vroeger had je nog specifieke kennis en vaardigheden nodig voor km stand terugdraaien digitaal, maar tegenwoordig is dit helemaal niet meer zo moeilijk. Op het internet zijn handleidingen en filmpjes te vinden waar het terugdraaien van je kilometerteller van je auto haarfijn wordt uitgelegd. Dus ook particulieren kunnen makkelijker de kilometerstand gaan terugdraaien.

 

Voorkom tellerstandfraude: kies voor een tellerstand check

Zoals je ziet, is de omvang van tellerstandfraude in Nederland erg groot. Of je nu een tweedehands auto wil kopen in eigen land of een auto uit een ander land laat komen: je kan altijd te maken krijgen met tellerstandfraude. En op deze manier wordt je dus flink opgelicht bij het kopen van een andere auto. Wil je voorkomen dat je een auto aanschaft die niet aan jouw verwachtingen voldoet en dat je te veel betaalt voor jouw nieuwe voertuig? Voer dan eenvoudig een tellerstand check uit en je weet zeker dat de tellerstand van jouw potentiële nieuwe voertuig klopt.

 

Eenvoudig, snel en goedkoop jouw RDW rapport

Het uitvoeren van een tellerstandcontrole kan eenvoudig online. Je hebt er alleen een kenteken en een tellerstand voor nodig en het is zo gebeurd. Laat de tellerstand check dus nooit achterwege, maar bescherm jezelf met deze tool altijd voor tellerstandfraude. Met NAP aanvragen weet je zeker dat de kilometerstand van een auto logisch is of juist niet. Je krijgt na het opvragen van de tellerstand een NAP teller rapport met daarop een officiële uitslag van de km stand controle. Deze gegevens komen allemaal rechtstreeks van de RDW.

 

Kilometerstand terugdraaien: Controleer het nu!

Ook de ANWB raadt aan om deze controle te laten uitvoeren. Voor vele bezoekers van onze site is het erg makkelijk en goedkoop om via onderstaande link jouw Nationale Autopas aan te vragen. Gelukkig maar, want kilometerstand terugdraaien moet heel snel verleden tijd worden.

 

 

 

 

Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy