KILOMETERSTAND TERUGDRAAIEN

Wat is NAPCheck ?

Bent u van plan om een tweedehandsvoertuig te kopen maar weet u niet zeker wat de geschiedenis en kilometerstand is? Het is mogelijk om een NAP check op onze website uit te voeren en een Nationaal Autopas-tegenrapport te bemachtigen om al uw vragen over de oude gegevens van het voertuig te beantwoorden.

Waarom NAP Check?

Waarom zou u veel meer betalen op andere websites als u dezelfde informatie op een meer georganiseerde manier kunt krijgen en voor minder dan de helft van de prijs hier.

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • compleet voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

kilometerstand terugdraaienKilometerstand terugdraaien, het kan op een legale manier en wordt dan kilometerstand correctie genoemd. Op deze pagina aandacht voor de illegale manier waardoor veel mensen die een tweedehands auto kopen worden getroffen. Je krijgt uitleg over waarom iemand de km stand van een auto zou terugdraaien en hoe dit werkt. Je zult ondervinden hoe schrikbarend eenvoudig het is om km stand fraude te plegen. Ben je van plan een occasion te kopen, doe dan altijd de kilometerstand controleren en voorkom dat je wordt opgelicht. Van de buitenkant kun je vaak niet zien of er met de kilometerstand gerommeld is, het enige wat je kunt doen is kijken of de Nationale Autopas aangeeft dat de kilometerstand logisch is of niet.  

 

Kilometerstand terugdraaien: waarom en hoe?

tellerstand terugdraaien

 

De kilometerteller van een voertuig heeft een belangrijke functie. Zo geeft de kilometerteller auto precies aan hoeveel kilometer het betreffende voertuig heeft gereden, zodat je als bestuurder precies weet hoeveel de auto al heeft gereden. Voornamelijk als je een tweedehands auto wil kopen, heeft de kilometerteller van een voertuig een belangrijke rol. Verkopers gebruiken de tellerstand van een auto bijvoorbeeld om de verkoopprijs van een voertuig te bepalen, terwijl consumenten de tellerstand van een voertuig controleren om te bepalen of het betreffende voertuig een goede aankoop is. Omdat de kilometerteller van een voertuig automatisch oploopt als je rijdt, denken veel mensen dat de waarde van de kilometerteller altijd betrouwbaar is. De auto telt automatisch kilometers bij de teller op dus hier kan niets mis mee zijn, nietwaar? Helaas is dit niet helemaal waar. Zo is enkele jaren geleden het fenomeen van kilometerstand aanpassen ontstaan, waarbij de tellerstand van een voertuig handmatig omlaag wordt gebracht en dus niet meer overeen komt met de werkelijkheid. Wil je meer weten over dit verschijnsel in de autobranche? Lees dan meer over het terugdraaien van de tellerstand in dit artikel. Kennis is macht, dus lees je vooral in om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze manier van fraude bij het kopen van een auto. In de onderstaande video van PowNed kun je zien hoe eenvoudig het is om de tellerstand van een auto terug te draaien. Je ziet dat het fraudeurs niets uitmaakt en zij zelfs stellen dat mensen die geen NAP check doen 'dom zijn'.

 

 

Wat houdt kilometerstand terugdraaien in?

 

Het terugdraaien van de kilometerstand van een auto betreft het uitvoeren van een handeling om de tellerstand van een auto omlaag te brengen. Veel mensen denken dat het terugdraaien van de tellerstand van een auto niet kan omdat de kilometerteller automatisch kilometers bij de teller optelt als de auto rijdt, maar dit is niet waar. Zo zijn er diverse manieren om de tellerstand van een auto te corrigeren, waardoor de weergegeven tellerstand in de auto niet langer een goede weerspiegeling van de werkelijkheid is. Na het terugdraaien telt de auto overigens gewoon verder bij het rijden, maar klopt het totale aantal kilometers simpelweg niet meer. Sinds 1 januari 2014 is kilometerteller terugdraaien strafbaar. Voor deze tijd was het niet verboden om je bezig te houden met kilometers terugdraaien, maar door een wetswijziging is het vanaf 2014 wel illegaal om mensen op deze manier voor de gek te houden. Vanaf dit moment wordt er dan ook niet zo zeer meer gesproken van een onschuldige km stand correctie, maar van heuse tellerfraude of tellerstandfraude.  

 

Waarom worden tellerstanden teruggedraaid?

 

De reden dat verkopers tellerstanden van voertuigen terugdraaien, is erg eenvoudig te verklaren. Zo krijgen verkopers van voertuigen simpelweg meer geld voor een auto met een lage tellerstand dan voor dezelfde auto met een 

Fraude winst

groter aantal kilometers op de teller. Om een hoger winstbedrag aan een verkoop over te houden, draaien verkopers dan ook eenvoudig de tellerstand van een auto terug. Op deze manier lijkt het namelijk net of de auto nauwelijks heeft gereden, terwijl het betreffende voertuig veel meer kilometers op de teller heeft staan en eigenlijk dus voor een veel lager bedrag verkocht moet worden. Daar komt nog bij dat verkopers niet alleen meer aan auto’s verdienen door middel van kilometer terugdraaien, maar dat er bovendien meer interesse is in een auto met een lagere tellerstand. Dit is natuurlijk logisch, want meer mensen zijn op zoek naar een auto met een lage tellerstand dan een auto die al vele jaren vele kilometers heeft gereden en dus minder interessant is om te kopen. Kortom: verkopers krijgen meer opbrengst als zij een kilometerteller corrigeren en hebben de betreffende auto bovendien sneller verkocht. Overigens komt tellerstandfraude niet alleen voor bij malafide en onbetrouwbare dealers van auto’s, maar kunnen ook particulieren de tellerstand van auto’s terugdraaien. Dit komt omdat het terugdraaien van de tellerstand niet zo lastig is als vee mensen denken en zelfs gedaan kan worden door leken. Meer over het gemak van het terugdraaien van een tellerstand, lees je verderop in dit artikel. Waar je ook een tweedehands auto wil kopen: je moet altijd goed letten op de tellerstand van het voertuig om tellerstandfraude te voorkomen.  

 

Kilometerstand terugdraaien bij Nederlandse auto’s

 

Het doorvoeren van een kilometer correctie komt voornamelijk voor op de markt van tweedehands auto’s in ons land. Wil je bijvoorbeeld een occasion kopen van een erkende dealer of heb je een mooie tweedehands auto gevonden die door een particulier verkocht kan worden, dan heb je altijd het risico dat de tellerstand van dit betreffende voertuig teruggedraaid is. Zoals al eerder vermeld, willen verkopers van tweedehands auto’s zo veel mogelijk aan hun auto verdienen en zijn zij daarom vaak bereid om hier de nodige stappen voor te ondernemen. Ga je een tweedehands auto kopen, dan is het dus erg belangrijk om alert te zijn op fraude met de tellerstand van het voertuig. Zelfs als je denkt dat de verkoper betrouwbaar is en hij of zij zich niet bezig houdt met deze malafide praktijken, is het verstandig om de tellerstand van een voertuig te controleren voor je een koopovereenkomst tekent. Het controleren van de tellerstand van een voertuig doe je door middel van een online tellerstand check bij de RDW.

 

  km fraude NL auto

 

Kilometerstand terugdraaien bij import auto’s

 

Een andere markt waar veel gebruik gemaakt wordt van kilometerteller aanpassen om meer winst te maken, is de branche van import auto’s. De reden dat import auto’s vaak te maken hebben met een valse NAP kilometerstand, heeft te maken met het feit dat de tellerstand van deze auto’s vaak moeilijker te controleren is. De reden dat import auto’s lastiger te controleren zijn op tellerstandfraude, komt omdat de RDW en de NAP alleen voertuiggegevens van Nederlandse auto’s noteren. Wil je een auto in het buitenland kopen, dan kun je hier in de databases van deze organisaties niets over terugvinden. Buitenlandse verkopers maken hier graag gebruik van door een voertuig te verkopen met een teruggedraaide digitale kilometerteller. Wil je achterhalen of een buitenlandse auto te maken heeft met een teruggedraaide tellerstand, dan kun je dit niet doen door een RDW check of NAP check uit te voeren zoals bij Nederlandse voertuigen. Zo dien je in dit geval het chassisnummer van het voertuig te controleren om te achterhalen of er sprake is van een km stand correctie apparaat bij het voertuig dat jij op het oog hebt. Het chassisnummer is een nummer dat iedere auto verplicht heeft, dus dit nummer kun je altijd gebruiken om te achterhalen of er sprake is van digitale kilometerteller terugdraaien.

 

Let op: km stand terugdraaien is kinderspel!

 

Een veelgemaakte fout bij het aanschaffen van tweedehands auto’s of import auto’s met oog op digitale teller terugdraaien, is het feit dat veel mensen denken dat zij vast niet te maken krijgen met deze vorm van fraude en dat dit verschijnsel simpelweg iets is waar domme en onvoorzichtige autobezitters mee te maken krijgen. Zo denken veel mensen dat de omvang van tellerfraude wel meevalt, bijvoorbeeld omdat het terugdraaien van de tellerstand niet zo eenvoudig is. tellerfraude Wij kunnen je vertellen dat het terugdraaien van de tellerstand eenvoudiger is dan je misschien denkt. Vroeger had je nog specifieke kennis en vaardigheden nodig voor km stand terugdraaien digitaal, maar tegenwoordig is dit helemaal niet meer zo moeilijk. Zo zijn er op het internet diverse handleidingen te vinden voor het terugdraaien van de tellerstand en zijn er zelfs filmpjes te zien op YouTube waarin uitgelegd wordt wat je moet doen voor kilometerteller aanpassen. Door deze handleidingen en filmpjes is het zelfs voor leken mogelijk om een tellerstand terug te draaien, waardoor je als koper van een auto tevens te maken kan krijgen met een teruggedraaide tellerstand als je jouw voertuig bij een particulier koopt. Denk dus nooit zomaar dat je niet te maken kan krijgen met deze vorm van fraude, want het plegen van tellerstandfraude is eenvoudiger dan je denkt en kan iedereen overkomen.

 

Voorkom tellerstandfraude: kies voor een tellerstand check

 

Zoals je ziet, is de omvang van tellerstandfraude in Nederland erg groot. Of je nu een tweedehands auto wil kopen in eigen land of een auto uit een ander land laat komen: je kan altijd te maken krijgen met tellerstandfraude en op deze manier flink opgelicht worden bij het kopen van een nieuwe auto. Wil je voorkomen dat je een auto aanschaft die niet aan jouw verwachtingen voldoet en dat je te veel betaalt voor jouw nieuwe voertuig? Voer dan eenvoudig een tellerstand check uit en je weet zeker dat de tellerstand van jouw potentiële nieuwe voertuig klopt. Het uitvoeren van een tellerstandcontrole kan eenvoudig online, je hebt er alleen een kenteken en een tellerstand voor nodig en het is zo gebeurd. Laat de tellerstand check dus nooit achterwege, maar bescherm jezelf met deze tool altijd voor tellerstandfraude. Met NAP aanvragen weet je zeker dat de kilometerstand van een auto logisch is of juist niet. Je krijgt na het opvragen van de tellerstand een NAP tellerrapport met daarop een officiële uitslag van de km stand controle.

Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy