Maakt de kilometerstand echt een verschil?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

 • Correcte Kilometerstand Controleren
 • Schadeverleden
 • Eigenaren Historie
 • Gedetailleerde Waarde Informatie
 • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Een tweedehands auto kopen: maakt het kilometerstand echt een verschil?

Vraagt ​​u zich af waarom dit artikel over lage kilometerstanden van tweedehands auto's gaat? Nou, u bent zich misschien niet bewust, maar er is een eindeloze discussie aan de gang tussen potentiële kopers over het belang van een lage kilometerstand bij tweedehands auto's. Sommigen van hen zijn het erover eens dat het de huidige staat van de auto er echt toe doet, terwijl anderen zeggen dat het geen zin heeft om een ​​tweedehands auto te kopen als deze geen lage kilometerstand heeft. Als u op korte termijn een gebruikte auto wilt kopen, is het in elk geval van cruciaal belang dat u beide standpunten begrijpt. Volg het artikel dat door onze interne experts is geschreven om te begrijpen welke kilometeraantal goed is voor gebruikte auto’s en lees vervolgens ook over de voor- en nadelen van het kopen van auto’s die weinig kilometers hebben gereden.

 

Welke kilometerstand is goed voor een tweedehands auto?

 
Als u van plan bent om een ​​auto te kopen, dat heeft een gedachte u misschien vaak lastiggevallen: of u voor een tweedehands auto moet kiezen of niet, en of het een verstandige investering. Om te beginnen zijn er veel redenen waarom het kopen van een tweedehands auto een verstandige keuze is. Maar bedenk dat er ook factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden voordat u een tweedehands voertuig aanschaft. Een goede kilometerstand is er een van. Dit is wat u moet weten over de lage kilometerstand voordat u een gebruikte auto aanschaft:
 

Wat is precies een lage kilometerstand van een auto?

 
Als algemene regel geldt dat 24.000 kilometer per jaar wordt beschouwd als een "gemiddeld" kilometeraantal per jaar voor een auto. Dus voor een auto die vijf jaar oud is, zal ongeveer 120.000 kilometer als "gemiddeld" worden beschouwd. Alles hoger dan dat zal worden gecategoriseerd als "hoge kilometerstand", terwijl iets ver onder de 120.000 zal vallen onder de categorie "lage kilometerstand".
 
Maar veronderstel niet dat een auto met "lage" of "gemiddelde" kilometerstand in een goede staat verkeert, en een auto met een hogere kilometerstand in slechte staat verkeert. Als een auto goed is onderhouden, zijn veel moderne auto's met een hogere kilometerstand van 160K-240K kilometers in goede staat en kunnen ze waarschijnlijk gemakkelijk nog eens 160K kilometer overbruggen. Als een auto echter eerder total loss is verklaard en slecht is onderhouden, kan de auto een wrak zijn terwijl hij maar 50.000 kilometer op de teller heeft.
 
Zorg ervoor dat u controleert of de tweedehands auto die u van plan bent te kopen niet in de buurt komt van een groot onderhoud die door de voormalige eigenaar niet uitgevoerd is. Het zal u extra kosten om dit onderhoud uit te laten voeren. Een slimme keuze is om een ​​tweedehands auto te kopen die een onderhoudsdienst heeft gehad nadat hij onderstaande afstanden afgelegd heeft:
 
 • Na een totale afstand van 5.000 kilometer
 • Na een totale afstand van 10.000 kilometer
 • Na een totale afstand van 20.000 kilometer
 • Na een totale afstand van 25.000 kilometer
 • Na een totale afstand van 50.000 kilometer
 • Na een totale afstand van 75.000 kilometer
 • Na een totale afstand van 100.000 kilometer
 • Na een totale afstand van 160.000 kilometer
 

Voor- en nadelen van het kopen van een auto met een lage kilometerstand:

Voordelen:
 
Minder slijtage
 
Onthoud altijd dat zelfs een auto met een lage kilometerstand een wrak kan zijn als hij niet goed is onderhouden. Maar als u naar het groter geheel kijkt, dan kunt u een langere levensduur verwachten van auto’s met lagere kilometerstanden, omdat de levensduur van de meeste componenten langer zal zijn. Hierdoor blijven de eigendomskosten laag. Ook hebben veel auto’s verhoogde uitstoten na het afleggen van een bepaalde kilometerstand of olielekken die beginnen op te duiken zodra de kilometerstand zes cijfers lang is. Dus, het is beter om te kiezen voor een goed onderhouden auto met een lage kilometerstand.
 
Hogere verkoopwaarde
 
De meeste mensen verwachten hun auto na een bepaalde tijd te verkopen. Als u dezelfde interesse deelt, is doorverkoopwaarde een belangrijke overweging en niets verhoogt de autowaarde meer dan een lage kilometerstand. Bijna elke verkoper adverteert met lage kilometerstand tijdens de autoverkoop, want dat is natuurlijk een aantrekkelijk punt voor potentiële kopers. De beste manier om hierover na te denken, is dat als u een auto koopt met weinig kilometers, deze een paar jaar later ook nog een lage kilometerstand heeft. En als het geluk het toelaat, kunt u uw auto misschien verkopen voor dezelfde prijs waarvoor u hem gekocht heeft. Of misschien met een goede winstmarge als u een goede deal maakt. Dit is iets dat minder snel zal gebeuren met een auto die veel kilometers heeft afgelegd.
 
Nadelen:
 
Auto's rijden graag
 
Auto's zijn gevuld met veel kunststof en rubberen onderdelen die broos kunnen worden als de auto niet regelmatig wordt gebruikt. Dit is meestal het grootste probleem bij oudere auto's met een lage kilometerstand. Ze hebben niet veel lichaamsbeweging gehad. Om het simpel te houden: onthoud dat, zelfs als uw auto een lage kilometerstand heeft, dit een voorbode is van dure reparaties. Als dat het geval is, kan de auto, ondanks de herhaalde inspanningen van uw monteur, soms nooit helemaal goed meer rijden. Ga uit van het ergste en wees altijd bereid om alles op alles te zetten om uw auto te laten rijden.
 
Hogere prijzen
 
De keerzijde van het krijgen van een hogere inruilwaarde van een gebruikte auto met lage kilometerstand is dat de aanschafprijs hoog zal zijn - soms zelfs veel hoger. Zoals eerder besproken, als u de kilometers laag houdt na enkele jaren gebruik van de auto, krijgt u mogelijk het grootste deel van het oorspronkelijke betaalde bedrag terug wanneer u de auto doorverkoopt. Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een auto voor dagelijks gebruik, wat is dan het verschil tussen 30.000 en 60.000 kilometers? Hoe meer u met uw auto rijdt, hoe minder groot deze kloof zal worden, dus het kan contraproductief zijn om bij de aankoop meer te betalen voor een lage kilometerstand. Denk er eens over na: als u duizenden euro’s bespaart voordat u zelfs maar een kilometer met de auto rijdt, heeft u misschien een geweldige voorsprong op ongeplande reparaties. In een dergelijk geval is het dus slimmer om een goedkopere auto te kopen die iets meer kilometers op de teller heeft staan.
 
Wat vinden wij?
 
Auto's met een lage kilometerstand kunnen een aantrekkelijke optie lijken om geld te besparen, maar houd uw kilometers in de gaten, want het zal in de toekomst een van de meest belangrijkste punten zijn. Zorg ervoor dat u een gebruikte auto koopt die de beste allround pasvorm biedt voor uw persoonlijke wensen en behoeften. Zorg er ook voor dat u voor het laatste telefoontje een NAP check uitvoert om de geschiedenis van een tweedehands auto te leren kennen. Klik hier voor meer informatie over de kenteken check.
 
 
 
05-09-2018
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy