NAP check altijd doen voordat je een tweedehands auto koopt

Wat is NAPCheck ?

Bent u van plan om een tweedehandsvoertuig te kopen maar weet u niet zeker wat de geschiedenis en kilometerstand is? Het is mogelijk om een NAP check op onze website uit te voeren en een Nationaal Autopas-tegenrapport te bemachtigen om al uw vragen over de oude gegevens van het voertuig te beantwoorden.

Waarom NAP Check?

Waarom zou u veel meer betalen op andere websites als u dezelfde informatie op een meer georganiseerde manier kunt krijgen en voor minder dan de helft van de prijs hier.

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • compleet voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

De NAP check is het middel om kilometerfraude te detecteren als je niet al te veel verstand van auto’s hebt. Van alle 20 mensen die een tweedehands auto kopen, is er 1 die een auto koopt met een teruggedraaide teller. Als je een auto koopt waarvan de teller is teruggedraaid weet je bijna zeker dat je in de toekomst meer geld kwijt zal zijn voor het onderhoud. Dat wil niemand. Er is gelukkig een effectief middel om kilometertellerfraude te detecteren. Dat is de zogenaamde NAP check. Occasion kopen? Doe altijd kilometerstand controleren!

 

De NAP check heeft een upgrade in betrouwbaarheid gehad

 

NAP staat voor stichting Nationale Autopas. Deze stichting is al in 1991 opgericht. Het dnap checkoel van de stichting Nationale Autopas was om zoveel mogelijk tellerstanden van auto’s te verzamelen en deze te koppelen aan het kenteken. Op deze manier zou het mogelijk zijn om tellerfraude inzichtelijk te maken en daarmee aan te pakken. Door een zogenaamde NAP check te doen konden voorkomen dat ze een auto kochten met een teruggedraaide teller. De NAP pas werd inderdaad een sterk middel om kilometerfraude tegen te gaan, maar er bleef wel een nadeel aan kleven: hoe zorg je ervoor dat je de kilometerstand van zoveel mogelijk auto’s registreert. Sinds 1 januari 2014 is de NAP autopas check een stuk betrouwbaarder geworden. De NAP database wordt sinds die datum beheerd door de Rijksdienst Wegverkeer. Het is verplicht geworden voor RDW en BOVAG garages om de tellerstand op te schrijven bij veel vormen van onderhoud. Een NAP check wordt op deze manier veel betrouwbaarder. Hoe meer tellerstanden er bij een bepaald kenteken worden geregistreerd, hoe betrouwbaarder een nap pas check wordt. Jaarlijks worden er ruim 6.000.000 kilometerstanden geregistreerd.  

 

NAP check online uitvoeren

 

 

nap check

De NAP check is geheel online uit te voeren. Een nap check gratis is mogelijk voor bedrijven. Particulieren zullen helaas een klein bedrag moeten betalen om de NAP check uit te voeren. Naar schatting kost het garages ongeveer een half miljoen Euro om de Nap check mogelijk te maken. Natuurlijk heeft de branche er ook een belang bij dat consumenten niet het slachtoffer van tellerfraude worden, maar dat neemt niet weg dat consumenten ook een klein bedrag moeten bijdragen voor het uitvoeren van een NAP check. Zeker als je bedenkt wat de kosten zijn van een auto die in werkelijkheid meer kilometer heeft gereden dan de eigenaar zegt is dit bedrag helemaal een schijntje. 

 
20-08-2015
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy