Nationale Autopas voorkomt slachtoffers tellerfraude

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

nationale autopasVeel mensen zullen niet direct een beeld hebben bij de stichting Nationale Autopas. Toch is deze stichting voor mensen die een auto gaan kopen een belangrijke stichting. Stichting Nationale Autopas helpt mensen namelijk te voorkomen dat ze een auto kopen met een teruggedraaide kilometerteller. Naar schatting heeft ongeveer 1 op de 20 auto’s een teruggedraaide kilometerteller en dat is heel vervelend als je zo’n auto koopt. Een auto met een teruggedraaide teller zorgt namelijk voor meer onderhoud en dus voor hogere kosten. De NAP is het instrument tegen tellerfraude, meer hierover in dit artikel.

 

 

 

Wat is stichting Nationale Autopas

 

Stichting Nationale Autopas is een stichting die al een tijd geleden is opgericht. In 1991 werd de Stichting Nationale Autopas opgericht. De stichting had als doel om tellerfraude aan te pakken. Het terugdraaien van een kilometer is namelijk schadelijk voor de consument die een auto wil kopen, maar ook bij de branche omdat er bij het kopen van een tweedehands auto een zekere reserve zou blijven bestaan. Het was tot die tijd nog niet echt makkelijk om aan te tonen dat er tellerfraude was gepleegd. Daar ging stichting Nationale Autopas verandering in aanbrengen.  

 

Hoe werkt stichting Nationale Autopas?

Stichting Nationale Autopas werkte in het begin samen met veel garages. Als een auto bij zo’n garage kwam werd daar de kilometerstand opgeschreven en doorgegeven aan Nationale Autopas. Als er een aantal tellerstanden zijn geregistreerd dan kan je zien of de tellerstand oploopt of juist dat er na 2 jaar opeens minder kilometers op de teller staan. Dat kan natuurlijk niet. Er is dan reden om aan te nemen dat de tellerstand is teruggedraaid. Inmiddels wordt de database van stichting Nationale Autopas beheert door de RDW. Ook is het verplicht dat alle RDW en BOVAG-garages de tellerstand registreren. Omdat voor vrijwel ieder onderhoud aan een auto de tellerstand geregistreerd moet worden én dat dit gedaan wordt bij de APK-keuring is er van vrijwel iedere auto de kilometerhistorie beschikbaar. De Nationale Autopas wordt hierdoor een betrouwbaar en goed inzetbaar middel in de strijd tegen tellerfraude.  

 

Wat heb jij aan Nationale Autopas?

Als je dit zo leest dan zou je kunnen denken: dat zal allemaal wel, maar wat heb ik er aan? Simpel. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om de gegevens van Nationale Autopas te raadplegen. Door het kenteken in te voeren en de tellerstand waarvan jij denkt dat dit de juiste is krijg je direct een oordeel: logisch, onlogisch of geen oordeel mogelijk. Een tellerstand is logisch als het ingevoerde aantal kilometers hoger is, een tellerstand is onlogisch als er een trendbreuk optreedt.  

Tellerstand logischTellerstand onlogisch

01-10-2015
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy