NATIONALE AUTOPAS

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

 

 

De Nationale Autopas is een begrip in Nederland. De meeste mensen die een wel eens een tweedehands auto hebben gekocht kennen de Nationale Auto Pas (NAP). Sinds 1991 bestaat deze Autopas die er is om de juiste tellerstanden van voertuigen te controleren. De RDW helpt de consument met deze NAP auto. Wij leggen je graag uit hoe particulieren, garagebedrijven en de RDW omgaan met deze Nederlandse autopas.

 

Wat is de Nationale Autopas? 

Niemand koopt meer een tweedehands voertuig zonder zeker te weten wat de juiste kilometerstand is. Er wordt gelukkig steeds minder mee gefraudeerd, maar je wil 100% zeker zijn dat de tellerstand correct is. De Nationale Autopas zorgt ervoor dat jij precies weet wat je koopt. Controleer nu online jouw tellerstand en ontvang de Nationale Auto Pas.

 

 

Nationale Autopas

 

 

 

Koop je occasion altijd met een NAP certificaat

Wil je duidelijkheid hebben over de tellerstand van je voertuig, vraag dan de NAP auto aan. Deze autopas zorgt ervoor dat je niet opgelicht kan worden. De RDW verzamelt de tellerstanden van auto’s en bedrijfswagens. Hierdoor weet je wat je koop als je een NAP certificaat in handen hebt. Ook de ANWB adviseert om een NAP certificaat te kopen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Het aanvragen gaat erg makkelijk. Voer je kenteken boven aan deze pagina in en ontdek hoe makkelijk en goedkoop je aan een Nationale Autopas komt.

 

Het ontstaan van de Nationale Autopas

De Nationale Auto Pas bestaat al erg lang. Er heeft een belangrijke wijziging op 1 januari 2014 plaatsgevonden. De Rijksdienst Werkverkeer heeft geholpen om de Nationale Autopas nog beter te maken.

 

Autopas voor 1 januari 2014

Voor 1 januari 2014 was de Nationale Autopas als enige instantie verantwoordelijk voor het verzamelen van tellerstandgegevens. Ook noteerden ze de tellerstandgegevens, archiveerde ze deze gegevens en maakten ze het openbaar. De RDW had toen al vele andere taken onder zijn beheer. Natuurlijk de rijbewijzen en kentekenbewijzen. Wilde je voor 1 januari 2014 een NAP teller-rapport ontvangen, dan deed je dit door middel van een Nationale Autopas check. Dit was een gratis aanvraag. De NAP check  deed je online via de website van de NAP.

 

De Nationale Autopas na 1 januari 2014

Op 1 januari 2014 veranderde de relatie van de NAP en de RDW. Dit kwam door een nieuwe wet. Hierbij kreeg de DRW alle verantwoordelijkheden. De reden dat deze nieuwe wet werd ingevoerd, heeft voornamelijk te maken met het feit dat de Nederlandse overheid één aanspreekpunt wilde.

 

Tellerstand controle

Wil je nu een tellerstand controle uitvoeren, dan ga je dus niet meer naar de website van de NAP voor een NAP auto check, maar naar de website van de RDW voor een uitgebreide RDW check van een voertuig. De database van Auto Pas is in het beheer gekomen van de RDW en dus ook alle taken die daarmee te maken hebben.

 

 

Hoe werkt de Nationale Auto Pas?

National Auto Pas

De Nationale Autopas is een Nederlandse instantie die ook wel de Autopas, de NAP en de Nationale Auto Pas wordt genoemd. Heb je een auto in je bezit of werk je in de mobiliteitsbranche, dan heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van deze onafhankelijke instantie van ons land. De Nationale Auto Pas zorgt ervoor dat de tellerstanden van voertuigen op een goede manier worden bijgehouden. Het doel is dat er geen fraude mee gepleegd kan worden. Iedereen kan de juiste gegevens van zijn voertuig opvragen, zodat je bijvoorbeeld weet wat je koopt.

 

 

De beste autopas voor jou

Het is erg vaak voorgekomen dat de kilometerstand van een auto niet hetzelfde is als het aantal gereden kilometers. Met minder kilometers op de teller is de auto meer geld waard. Om zeker te weten dat de tellerstand klopt kan je gebruik maken van de database van de RDW. Door bovenaan deze pagina je kenteken in te vullen, kan je zien hoe makkelijk je een Nationale Auto Pas kan aanvragen. Deze autopas is essentieel voor particulieren, garages en autodealers.

 

 

Voor particulieren

Als je een tweedehands auto wil kopen, is een NAP aanvragen een aanrader. De reden dat de NAP deze gegevens met jou deelt, heeft te maken met het feit dat de NAP op deze manier tellerstandfraude de kop in wil drukken. De taak van de NAP met betrekking tot particulieren in ons land, heeft dan ook voornamelijk te maken met het geven van inzicht in voertuiggegevens en het voorkomen van kilometerstand fraude. Zeker omdat tellerstandfraude een veelvoorkomend probleem is in de branche van tweedehands auto’s, is dit een erg belangrijke taak.

 

De Nationale Autopas en garages

NAP Auto

Betrouwbare garages noteren altijd de juiste kilometerstand. Dit is zelfs verplicht bij het uitvoeren van een APK. Op dat moment komen alle tellerstanden in database van de RDW terecht. Een garage heeft dus vaak ook direct door als de tellerstand onjuist blijkt te zijn.

 

Zeer handig voor autodealers

De taak van de NAP met betrekking tot autodealers is zorgen dat er een voertuig wordt verkocht met de juiste gegevens. Met de Nationale Autopas kan een dealer laten zien dat deze betrouwbaar is. Natuurlijk voorkomt het ook dat ze zelf tellerfraude plegen. De NAP zorgt dus voor totale transparantie.

 

 

Vraag nu je eigen Nationale Autopas aan!

Het is wel duidelijke dat niemand meer zonder de Nationale Autopas kan. De RDW heeft zijn zaakjes rond de tellerstanden goed geregeld, zodat de consument op een vertouwde manier een auto kan kopen. Zorg altijd dat jezelf in het bezit bent van deze Autopas. Deze is makkelijk en goedkoop aan te vragen op deze site.

 

 

 

 

Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy