Occasion kopen? Eerst kilometerstand controleren!

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Kilometerstand controlerenDe kilometerstand controleren is niet het eerste waar je aan denkt als je de auto van je dromen ziet. Toch is het wel belangrijk. In Nederland rijden ongeveer 300.000 auto’s rond met een teruggedraaide teller. Dat is ongeveer 5.5% van het totale wagenpark. Nou lijkt dat niet heel veel, maar het kopen van een auto met een teruggedraaide teller is echt heel vervelend. De kilometerstand controleren is daarentegen heel gemakkelijk te doen en kan je een hoop ellende besparen. Daarom is het aan te raden om voor het kopen van een auto even de kilometerstand te controleren.  

 

 

Kilometerstand controleren? Waarom zou ik dat doen!

 

Een auto heeft een bepaalde waarde. Deze waarde is onder meer afhankelijk van het type auto, de leeftijd en de uiterlijke staat van een auto. Voor een groot gedeelte is de waarde van een auto echter ook afhankelijk van het aantal kilometers dat een auto heeft gereden. Dat is ook niet zo gek. Een auto die meer kilometers heeft gereden zal eerder en meer onderhoud nodig hebben dan een auto die minder kilometers heeft gereden. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar dit is toch wel een aardige hoofdregel. Het is dus lonend om de kilometerstand terug te draaien als je een auto wilt gaan verkopen. Wie een auto koopt met een teruggedraaide teller wordt echter geconfronteerd met een auto die veel minder waard is dan wat de koper er voor betaald heeft. De kilometerstand controleren voorkomt dit.  

 

De kilometerstand controleren: hoe doe je dat?

 

Een probleem met tellerfraude is dat je het eigenlijk niet ziet. Zolang een teller niet overdreven veel is teruggedraaid zie je niet dat er sprake is van tellerfraude. Gelukkig is de kilometerstand controleren mogelijk aan de hand van het kenteken. Je hebt geen enkele technische kennis nodig om een km check te toen. De kilometerstand controleren kan heel eenvoudig aan de hand van het RDW kenteken. Als je het RDW kenteken kent en de kilometerstand die de verkoper opgeeft, dan kan je deze gegevens online invoeren en een RDW check doen bij de RDW. Je krijgt dan direct de uitslag en je ziet of de kilometerstand klopt. Op deze manier kan je heel eenvoudig voorkomen dat je een auto met een teruggedraaide teller koopt en zo veel meer aan het onderhoud van zo’n auto kwijt bent.

 

Kilometerstand controleren

09-08-2015
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy