ORGANISATIES

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

In Nederland zijn de Nationale Auto Pas (NAP) en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) de grote organisaties op gebied van voertuigregistratie en fraudebestrijding. Meer over deze organisaties hieronder en op de betreffende website pagina’s. Extra aandacht voor de Autopas en de RDW samenwerking. 

 

NAP = Nationale Auto Pas

Stichting Nationale Auto Pas (NAP) zet zich sinds 1991 in voor het registreren van auto kilometertellerstanden ten behoeve van bestrijding van fraude met tellerstanden. Dit doen zij in samenwerking met garagebedrijven en de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Garagebedrijven registreren de tellerstanden en met behulp van de RDW kenteken database worden tellerstanden aan het auto kenteken verbonden. Na registratie is het voertuig te controleren via het kenteken.

 

 

 

 

RDW = Rijksdienst voor het Wegverkeer

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) is een overheid gebonden organisatie die zorg draagt voor voertuigregistratie en registratie van rijbevoegdheid. Daarnaast houden zij toezicht op en dragen zij samen met justitie zorg voor handhaving op gebied van navolging van de voertuigverplichtingen. Dit zijn verplichtingen zoals het hebben van een geldige APK keuring, betalen van wegenbelasting en het verzekeren van je auto. Sinds een paar jaar heeft de RDW database ook de verantwoordelijkheid voor het registreren van tellerstanden op zich genomen. De RDW heeft hiermee alle RDW erkende garagebedrijven verplicht elke tellerstand te registeren. Tevens hebben zij beschikking over de NAP database die vanaf heden via de RDW up to date wordt bijgehouden.

 

 

 

 

Autopas en RDW

De Autopas en RDW werkte al jaren hecht samen en zijn vanaf heden samengevoegd in een NAP RDW check. Dit is een check waarmee je algemene voertuiggegevens kunt opvragen en tevens kunt controleren of de tellerstand logisch of onlogisch is. Voordeel van deze database integratie is dat de database nog groter en preciezer wordt. Voornamelijk doordat er nog meer tellerstanden worden geregistreerd dan voorheen. Daarom kunnen wij trots stellen dat de NAP check nog nauwkeuriger is geworden. 

 

 

Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy