RDW tellerstand controleren is de nieuwe NAP

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Vanaf het jaar 1991 tot voor kort, was de NAP of Nationale Auto Pas verantwoordelijk voor het registreren van tellerstanden van voertuigen. Echter, op dit moment is het niet meer de NAP waar je moet zijn als je de tellerstand van een auto wil controleren, maar moet je bij de RDW of Rijksdienst voor het Wegverkeer zijn. De RDW en NAP gaan samen de strijd aan onder leiding van de RDW. Wat er precies is veranderd sinds de overname van deze taak door de RDW, lees je in dit artikel.

 

RDW verantwoordelijk voor tellerstand controle: is er iets veranderd?

Toen de NAP nog verantwoordelijk was voor het registreren van tellerstanden van Nederlandse voertuigen, voerde je als consument een NAP check uit om te achterhalen of de tellerstand van een voertuig wel overeen kwam met de tellerstand in de database van de NAP. Nu de RDW de registratie van Nederlandse tellerstanden heeft overgenomen van de NAP, wordt er officieel niet meer gesproken over het uitvoeren van een NAP check. Zo doe je op dit moment geen NAP check meer als je een kilometerstand wil controleren, maar voer je een RDW kilometerstand check of een RDW auto check uit.

De RDW kilometerstand check of de RDW auto check is in feite hetzelfde als de NAP check. Zo wordt er nog steeds dezelfde database gebruikt voor RDW tellerstand controleren, simpelweg omdat de RDW de database van de NAP heeft overgenomen toen de registratie van de tellerstanden werd overgenomen door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Ook is er niets veranderd in de werkwijze van het registreren van tellerstanden (behalve dat dit nu dus door de RDW wordt gedaan), het RDW tellerraport dat je ontvangt na het controleren van de tellerstand van een auto en de (kleine) betaling die je moet verrichten om inzicht te krijgen in de tellerstand van een voertuig. Het enige wat er dus veranderd is, is het feit dat de RDW nu de taak heeft overgenomen en de naam van de kilometerstand check hierdoor veranderd is.

RDW NAP informatie

De samenwerking van Nationale Autopas en RDW

Dat de RDW de belangrijkste taak van de NAP heeft overgenomen, betekent niet dat de NAP nu helemaal niets meer doet. Zo werken de organisaties Nationale Autopas en RDW nauw samen om de tellerstanden van voertuigen op de juiste manier te controleren en consumenten informatie te geven over de tellerstanden in de database. De NAP heeft hierbij voornamelijk een ondersteunende functie, waarbij de medewerkers van de organisatie de medewerkers van de RDW helpen om de database op de juiste manier te gebruiken. Hoe meer ervaring men heeft bij de RDW met km stand checken, hoe minder ondersteuning de NAP in de toekomst zal bieden. Op dit moment werken de organisaties dus nog nauw samen voor RDW tellerstand controleren en het registreren van gegevens, maar in de toekomst zal de rol van de NAP steeds kleiner worden. Of de NAP dan andere taken op zich zal nemen, is nog onduidelijk.

 

RDW tellerstand controlerenTweedehands auto kopen? Voer een RDW check uit

Het uitvoeren van een RDW check wordt voornamelijk aangeraden aan mensen die een tweedehands auto willen kopen en willen voorkomen dat zij slachtoffer worden van tellerstand fraude. Tellerstand fraude is fraude waarbij de tellerstand van een voertuig wordt teruggedraaid, zodat het net lijkt of het voertuig veel minder heeft gereden dan het daadwerkelijk heeft gedaan. Omdat er nog steeds veel gefraudeerd wordt met het terugdraaien van de tellerstand van voertuigen, is het zeker een aanrader om de tellerstand van een auto te controleren voor je een koopovereenkomst gaat tekenen en een miskoop doet.

25-04-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy