Verschil tussen analoge en digitale teller?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Bij de auto kun je analoge of een digitale teller hebben. Je kunt bij beide tellers eenvoudig alles terugdraaien of vervangen. Je kunt aan de hand van het kenteken de km stand controleren. De Nationale Autopas is betrouwbaar en geeft je een duidelijk beeld van of dat er is gefraudeerd met de auto die je wil kopen of dat alles in orde is. Vanaf de jaren tachtig is de digitale km teller op de markt gekomen. Het was op dat moment stoer en modern om een digitale kilometer teller in je auto te hebben. In het begin was er veel mis met de tellers. Veel auto’s hebben daardoor weer een analoge teller gekregen. 

 

Fraude tellerstanden

Het frauderen met de kilometerstanden van de auto is sinds een korte tijd wettelijk strafbaar. De overheid heeft ervoor gezorgd dat dit is ingevoerd, om ervoor te zorgen dat de fraude teruggedrongen kan worden. Het was echt noodzakelijk dat deze wet is ingevoerd. Er waren namelijk steeds meer auto’s op de weg met teruggedraaide tellers. Het zou in een periode gaan over 1 op de 18 auto’s. Als je dus een tweedehands auto gaat kopen, dan loop je dus een groot risico dat de tellerstanden niet kloppen. De fraude is een groot probleem. Het heeft te maken doordat de tellerstanden terug gedraaid kunnen worden. Dit kan zowel bij de digitale als bij de analoge tellers. Sommige mensen denken dat wanneer zij een digitale teller hebben dat ze dan veilig zitten en dat fraude niet meer mogelijk is. De digitale teller kan namelijk aan een pc worden gekoppeld en met de juiste software kunnen ook dan de tellers terug worden gedraaid. Bij de analoge tellers wordt er vaak gebruik gemaakt van een boormachine. Als je de boormachine dan achteruit laat draaien, kunnen de kilometers terug worden gedraaid. Een andere optie die ook wel eens wordt toegepast, is het hele dashboard vervangen. Hierbij wordt het dashboard deel met de cockpit compleet vervangen door een cockpit uit een schade auto met een lagere tellerstand. Dit geeft je dus meteen een beeld dat het terugdraaien van de km standen niet zo moeilijk is. Het is nu dan wel strafbaar, maar dat wil niet zeggen dat het niet meer gebeurd.

 

Tellerstanden controleren

De tellerstanden worden bijgehouden door de NAP. Daarbij worden de km standen in Nederland geregistreerd. Maar als een auto uit het buitenland komt, dan is de actuele tellerstand niet bekend. Fraude is dan dus heel goed mogelijk. Je doet er daarom goed aan om voordat je een auto gaat kopen eerst de historie op te vragen. Als je er dan een goed beeld bij hebt en je hebt er een goed gevoel bij, dan kun je de keuze maken om de auto te kopen. Bij twijfel kun je twee dingen doen, of je kunt meer informatie opvragen of je gaat op zoek naar een andere auto waarbij je het wel kunt vertrouwen. Soms denk je dat de km standen automatisch kloppen, maar eigenlijk kun je daar niet vanuit gaan. Fraude komt helaas erg vaak voor, zowel bij bedrijven als bij particulieren. Dus ook wanneer je een auto gaat kopen bij particulieren, en of dat het nu een analoge of digitale teller is in de auto, bekijk altijd de NAP check zodat jij weet wat je gaat kopen. Je kunt ook aan de verkoper vragen of er een tellerrapport aanwezig is. Hierdoor kun je ook al zicht krijgen op de situatie. Bereid je in ieder geval goed voor op de aankoop want er kan gefraudeerd worden met alle tellers.

 

Fraude kan met iedere teller

tellerfraudeEr kan met iedere teller in de auto gefraudeerd worden. De analoge teller kan gemakkelijk terug worden gedraaid, maar ook de digitale teller kan met de juiste software aangepast worden. Daarom is het goed om jezelf niet voor de gek te laten houden. Zorg dat je altijd na gaat kijken wat je gaat kopen en bij twijfel pas altijd de RDW check toe. Het is belangrijk zoveel mogelijk van de auto te weten. Ook wanneer er schade is geweest wil je dat graag weten. Het kan zijn dat de auto daardoor minder waard is geworden omdat het zichtbare schade is. Vraag daarom zoveel mogelijk informatie op en maak dan je keuze.

 

20-01-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy