Voertuigbranche zwaar gedupeerd door tellerfraude

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

In de voertuigbranche zijn ze zwaar gedupeerd door de tellerfraude. Daarom is de nap check ingevoerd. Dit is een tellerstand controle programma van de Nationale Autopas. Bedrijven en particulieren kunnen vanaf nu tellerstanden checken van de auto. Er werd vaak gedacht dat alleen bedrijven gebruik maken van tellerfraude, maar ook steeds vaker zijn het particulieren die de teller terugdraaien. Daarom is het aan te raden voor particulieren en autobedrijven om deze check te doen. Je kunt de km stand eenvoudig controleren. Het terugdraaien van de tellers wordt vaak gedaan omdat een auto dan meer waard is. Een auto met een hoge km stand brengt minder geld op. Daarom wordt de km stand teruggedraaid zodat de auto meer op zal leveren. Als jij de NAP check uit laat voeren, dan kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van tellerfraude. Je kunt het beste NAP controleren zodat je zeker weet dat er geen fraude is gepleegd met de teller. Zorg er daarom voor dat je daar op tijd gebruik van maakt, voordat je de auto gaat kopen!

 

Km teller correctie

RDW kilometer correctieAls je een auto gaat kopen, is het goed om alles goed te bekijken. Let daarbij ook op de km stand. Het kan zijn dat er een kilometer correctie is uitgevoerd. Dit moet je voorkomen door een NAP check te doen. Je wil namelijk weten wat je koopt en niet een auto kopen die al veel meer kilometers heeft gereden dan je weet. De voertuigbranche wordt hier wel de dupe van omdat veel bedrijven en particulieren frauderen. Gelukkig kan er nu van de NAP check gebruik worden gemaakt, maar niet iedereen is daarvan op de hoogte. Mocht het zo zijn dat je naar een auto gaat kijken en je kijkt naar het bouwjaar en de km stand, dan kan het zijn dat je je vraagtekens hebt. Misschien is het een wat oudere auto met maar weinig kilometers op de teller. Je vraagt je af hoe dat kan. Soms kan het wel kloppen en heeft iemand de oude misschien langere tijd niet gebruikt, de km stand is dan laag omdat hij lang stil heeft gestaan. Maar het kan ook zijn dat je een jonge auto ziet met veel kilometers op de teller. Vaak gaat het dan over een leaseauto. Maar ook dan is het goed om te bekijken of het allemaal in orde is. Een jonge auto met weinig kilometers kan soms ook vragen oproepen. Let daarom goed op wat je gaat kopen en waar je het gaat kopen.

 

Tweedehands auto kopen

Als je een tweedehands auto wil verkopen is het goed om de tellerstand te controleren. Laat het de koper ook zien, zodat zij weten dat je niet hebt gefraudeerd met je auto. Als je zelf een tweedehands auto gaat kopen doe je er goed aan om zelf alles te controleren. Je zou de verkoper kunnen vragen om een teller rapportage, als hij deze niet heeft kun je de gegevens zelf opvragen. Misschien wil je snel een tweedehands auto kopen, het is toch goed om het rapport op te vragen. Het is eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag. Maar je geeft jezelf hierdoor wel duidelijkheid. Zorg daarom dat je alles goed gaat onderzoeken, je wilt weten wat je koopt en waar je je geld aan uitgeeft. Het is daarom van belang dat je bij de RDW deze rapportage opvraagt. Het kan je ook geruststellen als je vragen hebt bij de koop van de auto. Je koopt niet iedere dag een nieuwe auto en het gaat vaak over veel geld. Doe daarom rustig aan en zorg dat je eerst alles over de auto weet, en dan pas over gaat tot kopen.

 

Auto kopen bij een dealer

auto bij dealer kopenJe kunt een auto verkopen aan een particulier. Hierdoor kun je de vraag krijgen of de km stand klopt. Je kunt dan de NAP check doen en dan laten zien dat alles in orde is. Als je een auto gaat kopen bij een dealer doe je er goed aan om alles zelf te controleren. Je kunt een teller rapport opvragen en dit geeft meteen duidelijkheid. Wanneer jij een auto hebt gekocht en je hebt dat rapport er toen bij gekregen, laat het dan nu zien aan de mensen die interesse hebben in jouw auto. Je laat meteen zien dat alles in orde is en dat stelt hen ook gerust. Als jij een auto bij de dealer koopt, doe je er ook verstandig aan om hier naar te vragen. Het geeft allemaal zicht op de huidige standen en gegevens. De NAP check is daarom in deze tijd onmisbaar!

 

 

 

12-11-2015
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy