Waar rapporteer ik mogelijke tellerfraude?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Iedereen wil voorkomen dat er wordt gefraudeerd met de tellerstand van de auto’s. Gelukkig kun je daar nu wat aan doen. Je kunt de kilometerstand checken voor je voertuig koopt door een online kentekencheck. Je kunt hierbij de tellerstand historie checken van de auto. Als er is gefraudeerd dan komt dat meteen aan het licht. Als je de check hebt gedaan krijg je een volledig RDW tellerrapport. Je kunt dan meteen zien of dat de tellerstand logisch of onlogisch is.

 

Tellerfraude

tellerfraude digitaalJe wil een auto kopen, maar je vraagt je af of dat de km stand klopt. Je kunt dan gelukkig de NAP check doen en dan bekijken of dat de stand klopt of niet. Maar wat nu als het niet klopt? Je wil het dan graag melden en dat kan bij de RDW. Maar het heeft ook invloed op de keuze die je gaat maken. Als je namelijk weet dat er sprake is van tellerfraude, dan wil je de auto toch niet meer kopen? Veel mensen vragen zich dan meteen af wat er nog meer niet klopt aan de auto. Fraude met de km standen komt helaas vaker voor dan we denken. Sinds ruim een jaar is het dan ook wettelijk strafbaar wanneer je fraudeert met de km standen. De overheid hoopt door het strafbaar te maken dat mensen stoppen met frauderen. Vroeger waren het met name de bedrijven die de tellers terugdraaiden, maar ook particulieren maken hier gebruik van. Als je een analoge teller hebt, dan wordt deze vaak gemakkelijk met een boor teruggedraaid. De boor wordt dan op de teller aangesloten en laat je dan terug uit lopen. Een gemakkelijke manier die vaak wordt toegepast. Maar door de komst van de digitale teller, denken veel mensen dat het nu veilig is en dat zij met een gerust hart de auto kunnen kopen. Let alleen goed op want ook met de digitale teller is fraude gewoon mogelijk. De teller kan aan worden gesloten op de computer en met de juiste software kan ook dan de km stand aan worden gepast en dus terug worden gezet. We hebben het niet altijd in de gaten, maar het is goed om daar dus ook op te letten. Check altijd de km standen bij de RDW zodat je voorbereid bent op wat je gaat kopen. Door hier tijd voor vrij te maken, weet je in ieder geval of je een veilige en verantwoorde koop gaat doen. 

 

Km stand terugdraaien

Je zou er zelf misschien niet aan denken, de km stand terugdraaien wanneer je je auto wil verkopen. Maar er zijn genoeg bedrijven en particulieren die hier wel aan denken. Een auto met een lagere km stand is namelijk veel meer geld waard. Je doet daarmee namelijk vermoeden dat de auto nog niet zoveel km heeft gereden en is meer waard. Als je een auto hebt met veel kilometers op de teller, dan is de auto minder waard. Als je je auto wil verkopen, dan wil je toch ook zoveel mogelijk geld verdienen? Dat is juist de reden dat mensen frauderen met de km stand. Gelukkig zijn er nu vaste momenten waarop de km stand geregistreerd moet worden bij de RDW en dan kun je dankzij de Nationale autopas de gegevens opvragen en bekijken of de tellerstanden kloppen. Alleen wanneer de auto uit het buitenland komt, is het lastig om te controleren. Dat is vaak ook de reden dat deze auto’s een vreemde km stand hebben, het kan namelijk niet goed gecontroleerd worden en fraude is dus heel goed en gemakkelijk mogelijk.

 

Tellerfraude en auto kopen

Een tweedehands auto op het oog? De auto is mooi, de vraagprijs is goed en het lijkt alsof alles klopt. Maar je hebt je twijfels bij de km stand. Soms zeg je tegen jezelf niet aanstellen en de rest is goed dus gewoon kopen, maar wacht! Je kunt de km standen namelijk controleren. Er is regelmatig sprake van tellerfraude dus zorg dat je dat voor gaat zijn. Je wil geen auto kopen waarbij de km stand is teruggedraaid. Doe het daarom voor jezelf, al is het maar om jezelf gerust te stellen. Zorg dat je de RDW gegevens altijd opvraagt van de auto die je op het oog hebt en denk daarbij ook aan de NAP check. Dit geeft een goed beeld of dat de tellerstanden logisch of onlogisch zijn en dan kun je de keuze maken of je de tweedehands auto wel of niet gaat kopen.   

03-02-2016
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy