Wanneer wordt de km stand geregistreerd?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Je vraagt je misschien wel eens af wanneer dat de km stand wordt geregistreerd. Er zijn een aantal verplichte registratiemomenten van de km stand. De eerste is bij de APK. Het gaat dan over de registratie van de afgelezen tellerstand bij afmelding van APK keuring van een voertuig. Dit wordt gedaan door een APK erkend bedrijf of een RDW keuringsstation. Bij de inbouw en bij export moet de km stand ook worden geregistreerd. Bij demontage is dit ook verplicht maar ook bij het tenaamstelling van een voertuig en bij de opname van het voertuig in bedrijfsvoorraad moet de km stand worden vastgesteld en worden geregistreerd. Bij registratie, onderhoud en banden (ROB) moet ook een bedrijf met enige RDW erkenning de km stand registreren.

 

Km registratie

Km registratieDe km registratie is niet zomaar ingevoerd. Vroeger dachten veel mensen dat alleen bedrijven de tellers van de auto terugdraaiden. Een auto met een lagere km stand is namelijk veel meer geld waard dan een auto met een hoge km stand. Als een bedrijf een auto wilde verkopen werd de tellerstand vaak teruggedraaid zodat de vraagprijs van de auto hoger is. Het is puur frauderen, maar daar is wel de voertuigbranche de dupe van geworden. Daarom worden de km standen nu bijgehouden en is er sprake van km registratie. Als jij een auto gaat kopen en je wil weten of dat de km standen kloppen, vraag dan een RDW tellerrapport op. Je kunt door de invoering van de Nationale autopas bekijken of dat de tellerstanden kloppen en er niet is gefraudeerd. Een auto moet vaak gecontroleerd worden bij een vaste km stand. Mocht de km stand terug zijn gedraaid, dan kun je dus eerder voor onverwachte kosten komen. Dit is niet eerlijk, je betaalt toch meer geld voor de auto, dan hij eigenlijk waard is, puur omdat er is gefraudeerd met de tellerstanden. Ook veel particulieren frauderen met de tellerstanden en daarom geeft de NAP Check inzicht in de actuele standen en zo weet je zeker dat je niet op wordt gelicht. Het is aan te raden om niet alleen bij twijfel, maar eigenlijk om altijd de check te doen zodat je weet wat de standen zijn.

 

 

Nap kilometerstand controleren

De Nap kilometerstand controleren kun je nu eenvoudig zelf. Je kunt online aan de hand van het kenteken de check doen. Het geeft je veel duidelijkheid en hierdoor weet je ook meteen wat de nationale autopas is. Dit is namelijk niet zomaar ingevoerd. Doordat er veel is gefraudeerd met de tellerstanden, moet dat nu voorkomen worden. Je kunt daarom de tellerstand controleren aan de hand van het Nap tellerrapport. Ook al zou je denken dat de km stand nu gecontroleerd kan worden, toch zal er nog steeds gefraudeerd worden. Er zijn namelijk genoeg mensen die nog niet weten dat je de standen kunt controleren. Het is daarom van belang dat dit veel mensen gaat bereiken zodat het frauderen gaat stoppen. Er wordt hierdoor nu namelijk erg gemakkelijk geld verdiend en dat zou moeten stoppen. Koop daarom pas een auto wanneer je de km stand hebt gecontroleerd. Door de invoering van het verplicht registreren van de km standen, kom jij achter de daadwerkelijke standen en kun jij een verantwoorde aankoop doen als jij de check doet.

 

Nap aanvragen

Je kunt online de NAP aanvragen, je krijgt dan een rapport te zien en dan kun je boordelen of dat de nap onlogisch is of logisch is. Aan de hand daarvan kun je de keuze maken of je de auto wel of niet gaat kopen. Bewaar in ieder geval de rapportage goed. Dit geeft ook wanneer je je auto weer wil verkopen, de koper een goed beeld. Je kunt namelijk aantonen dat de standen kloppen en dat is goed voor het vertrouwen wat je dan krijgt van de koper. Iedereen kan de RDW database raadplegen en online de RDW check uitvoeren. Hierdoor kan alles beter in de gaten worden gehouden. Kom er daarom nu achter of dat jouw auto een Nap certificaat heeft. Dit kost je een paar minuten en dan kun je een goede keuze maken. Een auto kopen doe je niet dagelijks, maar dit geeft je wel een goed beeld van de huidige tellerstanden. Daarnaast kun je bij de RDW meer gegevens van de auto opvragen die een goed beeld geven van de auto. Zeker doen dus! 

09-11-2020
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy