Wat is een NAP check?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Een NAP check wordt ook wel een Nationale Autopas check of een RDW check auto genoemd en is een online controle die je uit kunt voeren om meer informatie te achterhalen met betrekking tot een specifiek voertuig. Om je een duidelijker beeld te geven van wat is een NAP check, wordt er eerst kort meer verteld over de NAP en de RDW. Vervolgens wordt er meer verteld over de NAP check zelf en wat je met deze online controle kan doen als consument.

 

De NAP en RDW: een korte kennismaking

De NAP, ook wel de Nationale Auto Pas of Nationale Autopas genoemd, is een organisatie die voorheen altijd verantwoordelijk was voor het verzamelen en archiveren van tellerstanden van voertuigen. Op dit moment is de NAP hier niet meer verantwoordelijk voor, maar is de taak overgenomen door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). De organisaties werken op dit moment samen om tellerstanden te noteren bij taxaties, controles, reparaties en onderhoudsbeurten, zodat er een duidelijk beeld ontstaat van de tellerstanden van Nederlandse voertuigen.

 

 

Een NAP check: wat is dat?

Een NAP check is een controle die je uitvoert om de database van de NAP en de RDW te controleren. Nu vraag je je misschien af waarom je deze database in zou willen zien, maar het antwoord is eigenlijk vrij logisch. Zo wordt er nog steeds veel fraude gepleegd met het terugdraaien van tellerstanden van voertuigen, vooral bij de verkoop van tweedehands auto’s. Koop je een tweedehands auto, dan kan het dus zomaar zo zijn dat de verkoper de tellerstand van de auto heeft teruggedraaid. Hierdoor geeft de kilometerteller geen realistisch cijfer meer aan, maar wordt er een verkeerde tellerstand getoond.

Om te voorkomen dat je een auto koopt met een teruggedraaide tellerstand, kun je de NAP pas check gebruiken om de tellerstand van een voertuig te controleren. Je vult het kenteken van de auto in die je wil controleren in de database van de NAP en de RDW, je vult de tellerstand in die op dit moment door de kilometerteller in de auto wordt weergegeven je betaalt een klein bedrag om de database van de NAP en de RDW te mogen raadplegen. Heb je dit kleine bedrag betaald, dan krijg je een uitgebreid rapport toegestuurd met de informatie van het voertuig dat jij gecontroleerd hebt. In het rapport lees je algemene voertuiginformatie, maar ook informatie over de tellerstand van de auto. Is de tellerstand niet logisch in vergelijking met de gegevens in de database van de NAP en de RDW, dan krijg je de uitslag ‘niet logisch’ in het tellerrapport. Is de tellerstand wel logisch, dan krijg je de uitslag ‘logisch’ en hoef je je dus geen zorgen te maken over een eventuele verkeerde en teruggedraaide tellerstand.

NAP aanvragen

NAP aanvragen: welke gegevens nodig voor km stand check bij NAP?

Voor het uitvoeren van een NAP check, heb je enkele gegevens nodig. Zo heb je in ieder geval het kenteken van het voertuig nodig, aangezien dit kenteken door de NAP gebruikt wordt om de juiste informatie in de database te zoeken. Daarnaast is het belangrijk dat je weet welke tellerstand er op dit moment in de auto wordt weergegeven. Deze tellerstand wordt namelijk vergeleken met de laatst genoteerde tellerstand in de database bij het uitvoeren van een kilometer check, zodat er in het rapport een uitkomst gegeven kan worden over de tellerstand van de auto. Tot slot heb je ook een goede verbinding met het internet nodig voor het uitvoeren van een RDW check auto, want een Autopas NL NAP check moet altijd online uitgevoerd worden om de database van de NAP en de RDW online te kunnen controleren.

10-11-2020
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy