Wat kun je met een nummerplaat?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

De nummerplaat van de auto kan je erg veel duidelijkheid geven over een aantal aspecten. Aan de hand van het kenteken kun je namelijk de NAP check doen. Daardoor kun je bekijken of dat de km teller stand klopt. Sommige mensen draaien de tellers terug voordat zij een auto verkopen. Een auto met een lagere km stand is namelijk meer waard. Daarom kun je de Nationale Autopas check doen om dat te ontdekken. Daarvoor kan er gekozen worden voor de RDW nap check. Weet je al wat de nationale autopas is? Eigenlijk is het hier al kort uitgelegd, je kunt hierbij aan de hand van de nummerplaat van de auto de originele km stand bekijken. Je ziet dan ook of dat de tellers van de auto zijn teruggedraaid en of dat er dus sprake is van fraude. Voor veel mensen is dat belangrijk om van te voren te checken, dus voordat je een auto gaat kopen. Vroeger werd er vaak gedacht dat alleen bedrijven fraudeerden. Maar er zijn ook particulieren die de tellerstanden terugdraaien. Daarom doe je er goed aan om aan de hand van de nummerplaat te controleren of alles in orde is. Dit neemt niet veel tijd in beslag, maar het geeft je wel duidelijkheid. Je wil geen auto kopen waarbij de km stand niet klopt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je ineens onverwachte kosten krijgt, omdat de auto al meer op de weg is geweest dan je in werkelijkheid weet.

 

Km terugdraaien

De km stand terugdraaien, veel mensen zullen er niet aan denken. Maar er wordt veel gefraudeerd en dat moet aan worden gepakt. Daarom is het goed dat je voordat je een auto gaat kopen aan de hand van de nummerplaat controleert of dat er fraude is gepleegd met de km stand van de auto die je wil kopen. Als je bij de NAP onlogische getallen ziet, dan kan dat vragen oproepen en dan kan dat betekenen dat je de auto niet gaat kopen omdat je het niet kunt vertrouwen. Je staat er niet meer achter, je wil namelijk een auto waarbij alles klopt en waar niet mee is gefraudeerd. Het is voor jezelf daarom beter dat je de tijd neemt om dat te onderzoeken. Sowieso is het goed om dat bij twijfel te doen, maar eigenlijk kun je dat maar beter bij iedere aankoop doen.

km stand terurgdraaien

Kenteken check

Je kunt aan de hand van je kenteken de RDW check doen. Het is belangrijk dat je daarvoor de juiste gegevens bij de hand hebt om zicht te krijgen op de gegevens. Voordat je een auto gaat kopen kun je ook het chassisnummer controleren. Een nieuwe auto kopen doe je niet dagelijks. Het gaat vaak over veel geld en daarom wil je ook weten wat je koopt, hoe de huidige staat is van de auto, wat het bouwjaar is en hoeveel km er al mee is gereden. Vraag de gegevens op zodat je de keuze kunt maken of je deze auto wel of niet wilt kopen.

kenteken check

 

Dagwaarde auto controleren

Met de nummerplaat van de auto kun je de dagwaarde van de auto controleren. Dit gaat erg eenvoudig en geeft je meteen zicht op de waarde. Het kan zijn dat een auto veel schade heeft gehad en al wat ouder is, dat kan de reden zijn dat de dagwaarde van de auto lager is dan je zou denken. Maar voordat je een tweedehands auto gaat kopen, is het goed om je ook te informeren over de dagwaarde. Mocht er dan wat gebeuren en de auto is betrokken bij een ongeval (waar je uiteraard niet op hoopt en vanuit wilt gaan), dan weet je in ieder geval wat er dan uit wordt gekeerd.

 

Handelswaarde auto controleren

Als je een auto gaat kopen of je hebt een auto gekocht en je wil weten wat de handelswaarde is, dan kun je aan de hand van de nummerplaat de handelswaarde van de auto controleren. Met een paar drukken op de knop weet je waar je aan toe bent en kun je beslissen of je de auto gaat verkopen of dat je hem zelf houdt. Handelaren doen je vaak een goed bod voor je tweedehands auto. Maar verkoop je auto alleen wanneer je hem echt kwijt wilt. Bekijk voordat je hem echt wilt verkopen ook zelf de waarde aan de hand van de nummerplaat van de auto. Je weet hierdoor zelf of je hem voor dat bedrag wel of niet wilt verkopen. 

01-03-2020
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy