Welke auto’s hebben de laagste bijtelling?

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Als je op zoek gaat naar een auto met een lage bijtelling, dan kun je op zoek gaan naar een auto van 7% bijtelling of een auto van 14% bijtelling. Er bestaan verschillende auto’s die vallen in de categorie 14% bijtelling zoals bijvoorbeeld de stadsauto’s de Seat Mii 1.0 EcoFuel en de Volkswagen Up! 1.0 EcoFuel. Als je kijkt naar de compacte auto’s kun je bij de 14% bijtelling denken aan bijvoorbeeld de Citroën C3 BlueHDi 100 of de Toyota Yaris Hybrid. De compacte auto’s in het middensegment van 14% bijtelling zijn bijvoorbeeld de Lexus CT 200h en de Volvo V40 D2. Sommige mensen vragen zich wel eens af waarom dat er nu bijtelling wordt berekend. Maar wanneer je een leaseauto van de zaak hebt moet je bijtelling betalen als je deze privé gaat rijden. Officieel zou dat moeten wanneer je meer dan 500 km per jaar rijdt. Als je minder rijdt en dat kan aan worden getoond, dan hoef je geen bijtelling te betalen. Over een private lease auto hoeft geen bijtelling betaald te worden, de kosten zijn dan ook niet zakelijk aftrekbaar. In geval van zakelijk rijden is de hoogte van de bijtelling die betaald moet worden, hangt af van de uitstoot co2 die de auto produceert. Langere tijd is er veel ophef geweest over dat er veel schade wordt aangericht door auto’s aan het milieu. Daarom heeft de overheid gezegd dat het milieu verbeterd moet worden. Ook het autoverbruik moet daarom verbeteren. Daarbij geldt dat hoe zuiniger je auto is, hoe minder je hoeft te betalen. Het zou daarom voor jou, voor je werkgever en voor het milieu gunstig zijn als je een zo zuinig mogelijke auto neemt. Het zou zomaar kunnen dat de auto zo zuinig is, dat er geen wegenbelasting betaald hoeft te worden.

 

Bijtelling berekenen

bijtelling berekenenHoeveel bijtelling er bij een auto geldt, is wisselend per auto. Je kunt de bijtelling berekenen. Hierdoor weet je hoeveel het je gaat kosten per jaar. Veel mensen zoeken een auto met een lage bijtelling zodat het niet zoveel geld kost. De auto kan 0% bijtelling hebben, daarbij mag de auto niet meer dan 50 gram co2 per km uitstoten. Daarbij moet de auto ook tussen 1 januari 2012 en 31 december 2013 zijn aangeschaft. Als de auto daar aan voldoet dan valt de auto voor 60 maanden onder de 0% bijtellingsregeling. Als de auto voor deze tijd is gekocht, maar minder dan 50 gram co2/km uitstoot, dan geldt de 0% bijtelling voor deze auto en is dan geldig tot en met 1 januari 2017. Maar er zijn nog meer maatregelen genomen door de auto. De overheid wil namelijk het gebruik van elektrische auto’s en energiezuinige auto’s stimuleren. Dit wordt gedaan door geen bijtelling te heffen op elektrische auto’s (dit was echter zo tot en met januari 2014). Maar ook nu wil de overheid nog steeds dat mensen aan het milieu denken. Daarom is de 0% bijtelling vanaf 2014 komen te vervallen en is dat 7% bijtelling geworden. Door de verandering van 0% naar 7%, zijn ook de regels aangepast. Nu kunnen alleen nog de volledig elektronisch aangedreven auto’s profiteren van de 0% bijtelling. De auto’s die al eerder gebruik maakten van de 0% bijtelling, zijn vanaf januari 2014 7% bijtelling gaan betalen. 

Bijtelling auto’s

SEAT MII bijtelling laagDe bijtelling bij de auto’s kan wisselend zijn. Er zijn auto’s van 0% bijtelling (in 2014 nu noemen we dat 7% bijtelling), maar je hebt ook auto’s van 20% bijtelling. De categorie van 14% bijtelling geldt voor zowel benzine als dieselauto’s. In 2015 geldt bij een benzine auto de 14% bijtelling als hij minder dan 83 gram co2/km uitstoot. Bij de dieselauto geldt dit ook. Er zijn een aantal populaire 14% bijtelling auto’s. Daarbij kun je denken aan de Kia Picanto, de Suzuki Alto en bijvoorbeeld de Toyota Yaris. Als je wil weten in welke categorie van bijtelling jouw auto valt, kun je dat altijd navragen bij de leasemaatschappij. Sommige mensen bekijken eerst wat de bijtelling is en kiezen aan de hand daarvan een auto. Dit heb je uiteraard zelf in de hand. Maar wanneer je werkgever je een auto geeft, is het goed om na te gaan wat de kosten zijn. Je kunt dan altijd in overleg gaan om samen te bekijken wat de beste optie is. Soms kun je onderling afspraken maken zodat het voor jou net wat voordeliger uit kan pakken. Sommige mensen willen alleen de auto’s met de laagste bijtelling zodat de kosten laag worden gehouden. Als je hier naar op zoek bent, bereken dan de bijtelling en ga op zoek naar deze merken. 

Meer weten over bijtelling? Lees dan ons artikel "Wat wordt er bedoeld met bijtelling?"

09-12-2015
Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy