KILOMETERSTAND CONTROLEREN

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

 • Correcte Kilometerstand Controleren
 • Schadeverleden
 • Eigenaren Historie
 • Gedetailleerde Waarde Informatie
 • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

 

 

Waarom is het controleren van de kilometerstand zo belangrijk? Wij gaan het je vertellen, zodat jij geen miskoop zult doen en bewust bent van de risico's van teller fraude. Belangrijk is dus de kilometerstand controleren. Je kan via de RDW (Rijksdienst Wegverkeer) informatie over tellerstanden opvragen. Deze km stand check zorgt ervoor dat je een officieel bewijs (Nationale Autopas) hebt van onder andere de kilometerstand. Maar dit keurmerk heeft ook meer voordelen. Lees nu alles in dit artikel.

 

Waarom je kilometerstand controleren?

Bij de aanschaf van een auto die al vele kilometers op de teller heeft, is de kilometerstand controleren essentieel. Want het is mogelijk dat de kilometerstand die je ziet, niet de werkelijke stand is. Het gebeurt helaas erg vaak dat daadwerkelijke stand veel hoger is. Op deze manier lijkt de auto dus minder kilometers te hebben gereden, en gaat dus de verkoopprijs van de auto omhoog. Wat kan je doen aan deze teller fraude? Antwoord: de RDW km stand opvragen. Door de km stand te controleren zorg jij ervoor dat je precies weet wat je koopt. Deze km stand check wordt ook wel de RDW check of NAP check genoemd. Laat je dus niet voor de gek houden, zorg voor een goede kilometerstand controle.


 

 

De voordelen van de kilometerstand controle

kilometerstand controleren

Omdat je niet wil dat bij het kopen van een auto de kilometerteller de onjuiste stand aangeeft, kan je het beste de Nationale Autopas aanvragen. Deze km stand check op onze site heeft vele voordelen:

 

 • Deze RDW controle heeft een officieel keurmerk
 • Alle fraude gevallen worden er op deze manier uitgehaald
 • Je ontvangt een overzichtelijk kentekenrapport
 • Kilometerstand controleren met deze site is goedkoop
 • Je hebt snel de informatie die je nodig hebt

 

 

Het belang van de km stand check

Als je een auto wil kopen, kun je zelf kiezen of dit een nieuwe auto moet zijn of een tweedehands voertuig wordt. Doordat de kwaliteit van de auto’s steeds beter is, kiezen steeds meer mensen ervoor om een tweedehandsauto te kopen. Op de site van de ANWB kan je lezen waarbij je dan allemaal op moet letten. Een essentieel onderdeel is het contoleren van de kilometerstand. De juiste kilometerstand achterhalen is erg makkelijk. De kilometerstand opvragen kan snel en goedkoop op deze site.

 

Een occasion aanschaffen

Het aanschaffen van een occasion brengt zeker diverse voordelen met zich mee. Maar helaas heeft ook het aanschaffen van een tweedehands voertuig een belangrijk nadeel. Zo loop je als autokoper meer risico bij het aanschaffen van een tweedehands auto. Dit komt doordat een tweedehands auto al eerder gebruikt is en dus van minder goede kwaliteit kan zijn. Ook kan de verkoper van een tweedehands auto liegen over de kwaliteit van de auto die je wil kopen. Maar gelukkig kan je op een makkelijke manier de km stand controleren. Door de officiële kilometerstand via de RDW op te vragen weet je snel genoeg of je de auto wel of niet moet kopen.

 

 

km stand check

Neem geen risico

De meeste mensen denken dat het grootste risico van het aanschaffen van een tweedehands auto de kwaliteit van het voertuig is, maar in feite is dit niet waar. Als de kwaliteit van een voertuig niet goed is, merk je dit namelijk vaak bij het controleren van het interieur en exterieur van een auto. En natuurlijk moet je een uitgebreide proefrit maken. Slechte kwaliteit is dan ook vrij eenvoudig te herkennen. Maar kopers van tweedehands auto’s kunnen ook te maken kunnen krijgen met een probleem dat niet zo eenvoudig te herkennen is.

 

Niet vergeten: km stand controleren

Aan je kilometerteller zelf kan je niet zien of er mee gesjoemeld is. Dus als je een tweedehandsauto koopt let dan goed op. Want het komt nog steeds voor: de kilometerstand terugdraaien. De verkoper kan dit gedaan hebben, maar het kan ook eerder gebeurd zijn. Het terugdraaien van de kilometerstand van een auto is een slinkse actie om het cijfertje op de tellerstand van een auto omlaag te krijgen. Zoals al gezegd, hierdoor gaat de prijs van het betreffende voertuig automatisch omhoog.

 

Tellerstandfraude herkennen

Heb je te maken met een teruggedraaide tellerstand bij het kopen van een auto, dan zie je dit niet aan de tellerstand van het voertuig. Zo is er geen schade aan het voertuig en ziet alles er normaal uit, terwijl je wel te maken hebt met tellerstandfraude. De enige manier om erachter te komen is de kilometerstand controleren. Zorg dat je de NAP hebt, voordat je de auto gekocht hebt. Het grootste risico van het kopen van een occasion is dus niet de kwaliteit van de auto, maar simpelweg de fraude die verkopers met de auto kunnen plegen.

 

 

Compleet rapport bij controle kilometerstand

km stand controleren

Bij het aanvragen van het rapport voor de controle van de kilometerstand, ontvangt u uitgebreide informatie over de auto. Op deze manier weet u precies wat u koopt. Het belangrijkste is misschien wel de tellerhistorie check, dus alle bekende RDW kilometerstanden van de auto. Maar daarnaast geeft het rapport van de km stand check ook de volgende gegevens:

 

 

 • De algemene gegevens
 • Of het voertuig gestolen is
 • De prestaties van de auto
 • Wat de maandelijkse kosten zijn
 • Alles rondom de APK beurten
 • Milieu aspecten
 • Schadehistorie
 • Aantal eigenaren die de auto heeft gehad
 • Waarderapport

 

 

 

Kilometerstand controleren: dat doe je zo!

Nu vraag je je misschien af hoe het controleren van een RDW kilometerstand dan precies werkt. Veel mensen denken dat het ingewikkeld is om te achterhalen wat de tellerstandhistorie van een voertuig is, maar in feite is dit erg eenvoudig en zo gebeurd.

Wil jij ook een tellerstand controleren? Volg dan eenvoudig onderstaande stappen om dit op de juiste manier te doen en je voorkomt dat je slachtoffer wordt van teller fraude.

 

Stap 1: noteer het kenteken van de auto die je wil controleren. Om de tellerstand van een voertuig te achterhalen, heb je altijd een kenteken nodig. De tellerstandhistorie van een voertuig wordt namelijk altijd gedaan op basis van het kenteken van de auto. Heb je het kenteken niet, dan kun je niet de juiste informatie vinden.

Stap 2: noteer de tellerstand van de auto die je wil kopen. Om te achterhalen of de tellerstand klopt, moet je natuurlijk wel weten welke tellerstand er precies gecontroleerd moet worden. Maak een foto van de tellerstand in de auto of schrijf de tellerstand op een papiertje, zodat je precies weet welke tellerstand je moet controleren.

Stap 3: vul het kenteken in op de website van de RDW. De RDW (ook wel Rijksdienst voor het Wegverkeer genoemd) is verantwoordelijk voor het verzamelen, noteren, archiveren en verstrekken van tellerstanden van Nederlandse voertuigen. Voorheen was dit de NAP Pas, maar tegenwoordig moet je voor het uitvoeren van een tellerstand check bij de RDW zijn. Klik hier als je meer wilt weten over de Autopas en RDW samenwerking.

Stap 4: heb je het kenteken van jouw voertuig ingevuld voor NAP aanvragen, dan krijg je direct inzicht in de tellerstandhistorie van een voertuig. Bekijk de tellerstand die jij hebt genoteerd en dit op dit moment op de kilometerteller van het betreffende voertuig staat en controleer of deze tellerstand overeen komt met de tellerstand die in de database van de RDW staat. Klopt de tellerstand? Dan kun je het voertuig zonder enige problemen aanschaffen. Klopt de tellerstand niet, lees dan in de volgende alinea wat je nu kunt doen.  

 

 

Wat moet je doen als de tellerstand niet klopt?

De RDW km stand opvragen is essentieel in het proces van de aanschaf van een tweedehands voertuig. Na de controle van de kilometerstand ben je een hopelijk een stapje dichterbij je nieuwe auto. Natuurlijk kan het voorkomen dat de tellerstand van het voertuig dat jij gecontroleerd hebt, niet overeen komt met de tellerstand in de database van de RDW. Veel mensen denken dat dit komt omdat de database van de RDW achter loopt of omdat de database van deze instantie niet betrouwbaar is.

 

Onlogische tellerstand

Heb je te maken met een onlogische tellerstand, dan is het in ieder geval belangrijk om te weten dat dit niet aan de database van de RDW ligt. De database van de RDW is namelijk zeer betrouwbaar en hoewel de cijfers inderdaad achter kunnen lopen, kan dit niet verklaren dat een tellerstand van het jaar 2014 lager is dan de tellerstand van het jaar daarvoor. Twijfel dus nooit aan de database van de RDW, maar trek eerder je twijfels bij de verkoper van de auto die je aan wil schaffen.

 

Maak melding

Heb je te maken met een onlogische tellerstand, dan kun je twee dingen doen. Ten eerste kun je ervoor kiezen om het voertuig niet aan te schaffen en de tellerstandfraude te melden bij de RDW. Mogelijk kun je de verkoper van de auto ook aanspreken op het feit dat er sprake is van tellerstandfraude en vervolgens op zoek gaan naar een nieuwe verkoper en een nieuwe auto. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om de auto niet meteen te laten staan, maar de informatie die je hebt opgedaan in jouw voordeel te gebruiken. Weet je bijvoorbeeld dat de verkoper de tellerstand heeft teruggedraaid, dan kun je deze informatie gebruiken om te onderhandelen over de prijs van het voertuig.

 

Wees voorzichtig

Wel dien je er rekening mee te houden dat je in dit geval nooit precies weet wat je koopt. Zo weet je wel de laatst genoteerde eerlijke tellerstand van de auto, maar weet je niet welke tellerstand het voertuig op dit moment zou hebben. Het aanschaffen van de auto voor een gereduceerde prijs is dus zeker een mogelijkheid, maar over het algemeen geen aanrader en zeker niet als je geen risico wil nemen bij het kopen van een auto.  

 

 

 

Ga nu je kilometerstand controleren

 

RDW km stand opvragen

Ben jij ook van plan om een nieuwe auto aan te schaffen? Verklein dan het risico van een vervelende miskoop en voer een kilometer check uit. De kilometerstand controleren is goedkoop en makkelijk.

Voorkomen is beter dan genezen, dus je kunt beter de km stand check uitvoeren! Je kan beter een auto met teruggedraaide tellerstand laten staan, dan er later achter komen dat je het slachtoffer van fraude bent. Het aanschaffen van een tweedehands auto is een grote investering, dus zorg er te allen tijde voor dat deze grote investering een slimme investering blijft. De RDW km stand opvragen mag dus niet vergeten worden. Het uitvoeren van deze controle is erg eenvoudig en zo gebeurd, dus je hoeft er niet eens veel tijd en moeite in te steken.

 

 

 

 

 

 

Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy