NAP AANVRAGEN

Wat is NAPCheck ?

Bent u van plan om een tweedehandsvoertuig te kopen maar weet u niet zeker wat de geschiedenis en kilometerstand is? Het is mogelijk om een NAP check op onze website uit te voeren en een Nationaal Autopas-tegenrapport te bemachtigen om al uw vragen over de oude gegevens van het voertuig te beantwoorden.

Waarom NAP Check?

Waarom zou u veel meer betalen op andere websites als u dezelfde informatie op een meer georganiseerde manier kunt krijgen en voor minder dan de helft van de prijs hier.

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • compleet voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Op deze pagina leggen wij jou uit hoe jij een auto kilometerstand kunt controleren en NAP aanvragen. We geven jou een stappenplan en tips voor het aanvragen van een Nationale Autopas. Handig wanneer je een occasion gaat kopen aangezien er nog altijd veel gefraudeerd wordt met kilometerstanden van auto's. Doe de NAP check en voorkom dat je wordt opgelicht. Weet wat je koopt na het doen van de RDW check voor tellerstand en voertuiggegevens controle.  

 

NAP aanvragen: hoe werkt dat?

 

Als je kiest voor NAP aanvragen, krijg je specifieke voertuiginformatie met betrekking tot het kenteken van een specifieke auto. Het enige wat je nodig hebt om een RDW NAP check uit te voeren, is het kenteken van de auto die je wil controleren. Meer over het controleren van het kenteken van een voertuig door middel van een NAP check, lees je in dit artikel. Zo lees je op deze pagina wanneer het uitvoeren van een NAP check interessant is, hoe dit precies moet en welke tips je kan raadplegen bij het uitvoeren van een auto NAP controle.  

 

Wanneer is NAP pas aanvragen relevant?

Het aanvragen van een NAP certificaat van een voertuig, is niet voor iedereen interessant. Zo is het voornamelijk aan te raden om een Nationale Autopas check uit te voeren als je van plan bent om een occasion, ofwel tweedehands auto, te kopen. Bij het aanschaffen van een occasion loop je namelijk altijd het risico dat je te maken hebt met tellerstandfraude. Tellerstandfraude is een vorm van fraude waarbij de tellerstand van een te verkopen voertuig wordt teruggedraaid met enkele honderden of zelfs duizenden kilometers. Op deze manier proberen de verkopers van tweedehands auto’s hun waren aantrekkelijker te maken voor kopers, waardoor deze sneller verkocht worden en bovendien verkocht worden voor een hogere prijs dan de auto in feite verdient. Je hebt zowel kans om te maken te krijgen met tellerstandfraude als je een auto koopt bij een particulier, een garage of een dealer. Het terugdraaien van een tellerstand is namelijk helemaal niet lastig en er zijn zelfs tutorials voor het terugdraaien de tellerstand te vinden op het internet, dus ook particuliere verkopers kunnen dit middel gebruiken om meer te verdienen aan hun auto. Daarnaast is het ook niet verstandig om te denken dat garages en dealers zich vast niet bezig houden met het terugdraaien van de tellerstand, want zelfs de meest betrouwbare en professionele verkopers kunnen zich schuldig maken aan deze vorm van fraude. Kortom: ga je een tweedehands auto kopen en wil je voorkomen dat je slachtoffer wordt van tellerstandfraude, dan wordt aangeraden om tijd en moeite te steken in het uitvoeren van een NAP check.  

 

 

 

 

Hoe werkt NAP controleren?

 

Het controleren van de tellerstand van een voertuig is helemaal niet lastig. Zo volg je simpelweg de stappen in onderstaand stappenplan om een NAP tellerrapport te ontvangen en te voorkomen dat je slachtoffer wordt van tellerstandfraude.

 

Stap 1: ga naar de verkoper van de auto die je aan wil schaffen. Je hebt namelijk specifieke gegevens nodig voor NAP kilometerstand controleren en deze gegevens kun je beter verzamelen door zelf op pad te gaan. Het telefonisch doorkrijgen van de gegevens is natuurlijk ook een optie, maar door het zelf te noteren weet je in ieder geval zeker dat je de juiste gegevens hebt genoteerd. Schrijf in ieder geval het kenteken van het voertuig op, want dit kenteken heb je nodig om de tellerstand van het voertuig te controleren. Daarnaast is het tevens belangrijk om de huidige tellerstand van de auto op te schrijven, omdat je deze moet controleren met de database van de RDW.

 

Stap 2: ga naar de website van de RDW, ook wel de Rijksdienst voor het Wegverkeer genoemd. De RDW is verantwoordelijk voor het verstrekken van de informatie met betrekking tot een NAP tellerraport, aangezien de RDW deze taken vanaf 1 januari 2014 heeft overgenomen van de Nationale Autopas (ook wel NAP, NAP Nationale Auto Pas, NAP Autopas of Autopas genoemd).

 

Stap 3: als je de website van de RDW hebt geopend, ga je op zoek naar de pagina waar je de tellerstand van een voertuig kan controleren. Op deze pagina zie je een oranje button aan de rechterzijde van de pagina met de tekst ‘Tellerstandcontrole’. Klik op de button en er opent een nieuwe pagina waar je het kenteken en de exacte tellerstand van voertuig invult. Vervolgens ga je naar de volgende stap.

 

Stap 4: heb je het kenteken en de exacte (dus niet de afgeronde) tellertstand van het voertuig ingevuld, dan kom je bij de betaling voor de tellerstandcontrole uit. Bij deze stap betaal je de kosten van de tellerstandcontrole door middel van iDeal. Heb je niet betaald, dan krijg je de gegevens niet te zien.

 

Stap 5: heb je betaald, dan wordt de tellerstand van het voertuig gecontroleerd door middel van de gegevens van de RDW. Bij het tonen van de uitkomst van deze controle, heb je drie mogelijkheden:

  • De tellerstand is logisch: de RDW heeft aangetoond dat de reeks tellerstanden (inclusief de door jou doorgegeven tellerstand) oplopend is en dus naar alle waarschijnlijkheid klopt.
  • De tellerstand is onlogisch: de RDW heeft geconstateerd dat de reeks tellerstanden van het voertuig (inclusief de door jou doorgegeven tellerstand) niet oplopend is. De tellerstandhistorie is niet logisch en er is waarschijnlijk sprake van tellerstandfraude.
  • De RDW heeft geen oordeel: als er sprake is van een uitkomst zonder oordeel, heeft de RDW simpelweg te weinig voertuiginformatie om een betrouwbaar oordeel te geven. In dit geval is de tellerstand dus niet logisch of onlogisch, maar kan er verder niets over gezegd worden.

 

Stap 6: maak een kopie van het oordeel van de RDW en print deze kopie uit. De RDW stuurt geen apart document met de informatie, dus je dient de internetpagina uit te printen om bewijs te hebben van jouw tellerstandcontrole.

 

Stap 7: gebruik de informatie van NAP controleren om te bepalen of je het voertuig nog aan wil schaffen. Klopt de NAP kilometerstand wel na NAP Pas aanvragen, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je het betreffende voertuig zonder enige zorgen kopen. Is de tellerstand onlogisch, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van tellerstandfraude en dien je jezelf af te vragen wat je met deze informatie wil doen. Is er geen oordeel na tellerstand controleren, dan is het tevens de vraag of je dit betreffende voertuig wel aan wil schaffen. Zonder informatie en zonder inzicht is de kans namelijk altijd aanwezig dat er sprake is van tellerfraude.

 

Tips voor het uitvoeren van een NAP kilometerstand check

 

Wil je zeker weten dat je jouw NAP auto controle goed uitvoert? Volg dan niet alleen bovenstaande stappen bij het uitvoeren van een controle, maar lees ook onderstaande tips om de beste controle uit te voeren door middel van een NAP Nationale Auto Pas controle. Hoe beter de controle, hoe minder het risico is dat je een miskoop doet bij het aanschaffen van een auto!

Tip 1: schrijf bij het noteren van de tellerstand van het voertuig het volledige cijfer op. Bij het uitvoeren van een NAP check heb je namelijk de exacte tellerstand nodig en niet een afgerond cijfer. Noteer je een afgerond cijfer, dan is de controle niet betrouwbaar en moet je terug naar de verkoper of contact met hem of haar opnemen om het volledige getal van de tellerstand te achterhalen.

Tip 2: krijg je de uitkomst ‘geen oordeel’ en twijfel je of je het voertuig wil kopen? Zoek dan meer informatie over de verkoper in kwestie. Als een andere autobezitter een slechte ervaring heeft met de betreffende verkoper, is de kans groot dat de autobezitter deze slechte ervaring heeft beschreven op een forum of een andere website. Door de verkoper even op te zoeken in de zoekmachines, kom je er al snel achter of de verkoper betrouwbaar is.

Tip 3: heb je een onlogische tellerstand geconstateerd en wil je de auto toch erg graag aanschaffen? Dan dien je er rekening mee te houden dat je meer risico loopt, maar kun je de informatie van de NAP check wel op een slimme manier in je voordeel gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld onderhandelen over de prijs van het voertuig met de informatie dat er sprake is van een onlogische tellerstand. Geef je bij het onderhandelen aan dat je de tellerstand hebt gecontroleerd en dat er sprake is van een onlogische tellerstand, dan kan de verkoper van de auto niet anders dan de prijs verlagen.

Tip 4: controleer niet alleen de tellerstand van een auto. Hoewel tellerstandfraude één van de meest voorkomende vormen van fraude is, is het niet de enige manier waarop verkopers van auto’s proberen om meer voor hun voertuigen te krijgen. Zo komt het bijvoorbeeld ook voor dat een auto wordt verkocht als gloednieuw voertuig, terwijl er sprake is van een ex-schadeauto of een voertuig dat in het verleden een ernstig ongeluk heeft gehad en toen flink beschadigd is geraakt. Wil je voorkomen dat je een miskoop doet, dan kun je op de website van de RDW ook andere voertuiggegevens controleren door het kenteken in te vullen. Zo kun je de schadehistorie van een auto achterhalen, maar ook zien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad en wat de staat van onderhoud van een voertuig is. Wil je zeker weten dat je een goede aankoop doet, dan is het uitvoeren van een uitgebreide controle zeker een aanrader.   Kortom: ga je een tweedehands auto kopen en wil je zeker weten dat je een goede investering doet, dan wordt aangeraden om een NAP check uit te voeren. Het uitvoeren van deze controle is erg eenvoudig en goedkoop, maar kan je wel heel veel gedoe en veel geld besparen.

 

Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy