NAP AANVRAGEN

Wat is de NAPCheck?

Bent u van plan om een tweedehands voertuig te kopen? Maar u weet niet zeker of de geschiedenis en kilometerstand klopt ? Doe dan de NAP check op onze site en ontvang de Nationale Autopas. Hiermee worden al uw vragen beantwoord over de oude gegevens van uw voertuig

Waarom onze NAP Check?

Op deze site krijgt u makkelijk en goedkoop alle benodigde informatie. Ontvang nu een overzichtelijk rapport met de onderstaande informatie:

  • Correcte Kilometerstand Controleren
  • Schadeverleden
  • Eigenaren Historie
  • Gedetailleerde Waarde Informatie
  • Complete Voertuiginformatie

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

Uw voertuig

Kenteken  
Kmstand  
 
Naam  
E-mail

 

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van NAP aanvragen. Een essentieel onderdeel voor diegene die een tweedehands auto koopt. Jouw eigen NAP opvragen gaat makkelijk en snel. Vul hierboven je kenteken in en je kan je NAP rapport opvragen.

 

 

Wat moet je weten over NAP aanvragen? 

 

Het is makkelijk om de kilometerstand van een auto te controleren en je NAP aanvragen. De Nationale Autopas opvragen kan gewoon via deze site. De gegevens worden van de RDW opgehaald. Je NAP aanvragen RDW kan door je kenteken boven aan deze pagina in te vullen. Om alles duidelijk te maken hebben wij een stappenplan gemaakt en tips voor het aanvragen van een Nationale Autopas.

 

NAP aanvragen

 

Waarom de NAP opvragen?

Je wilt 100% zeker zijn dat de kilometerstand van een occasion klopt. Dit is namelijk niet altijd zo, omdat er nog altijd veel gefraudeerd wordt met kilometerstanden van auto's. Ga nu je NAP pas aanvragen en voorkom dat je wordt opgelicht. De NAP aanvragen is essentieel, zodat je weet wat je koopt, en dus alle gegevens van de auto kloppen.

 

 

 

NAP aanvragen: hoe werkt dat?

Als je kiest voor NAP aanvragen, krijg je specifieke voertuiginformatie met betrekking tot het kenteken van een specifieke auto. Het enige wat je nodig hebt om een RDW NAP check uit te voeren, is het kenteken van de auto die je wil controleren. Meer over het controleren van het kenteken van een voertuig door middel van een NAP check, lees je in dit artikel.

 

Wanneer is NAP pas aanvragen relevant?

NAP rapport aanvragenHet aanvragen van een NAP certificaat van een voertuig, is niet voor iedereen interessant. Zo is het voornamelijk aan te raden om een Nationale Autopas aan te vragen als je van plan bent om een occasion, ofwel tweedehands auto, te kopen. Het doel van een NAP pas aanvragen is dat je 100% zeker weet dat de gegevens van je auto correct zijn. Hierbij speelt de kilometerstand een belangrijke rol.

 

Loop geen risico

Je wilt geen auto kopen waarbij tellerstandfraude is gepleegd. Bij deze vorm van fraude wordt de tellerstand van een te verkopen voertuig teruggedraaid met enkele honderden of zelfs duizenden kilometers. Op deze manier proberen de verkopers van tweedehands auto’s hun waren aantrekkelijker te maken voor kopers. Hierdoor worden auto’s sneller verkocht, maar ook zeker tegen een hogere prijs.

 

Tellerstandfraude voorkomen

De mogelijkheid bestaat om geconfronteerd te worden met kilometerstandsfraude, ongeacht of je een auto koopt van een particulier, een garage of een dealer. Het manipuleren van de kilometerstand is namelijk helemaal niet ingewikkeld, en er zijn zelfs handleidingen beschikbaar op het internet voor het terugdraaien van de kilometerstand. Dus, zelfs particuliere verkopers kunnen deze methode gebruiken om meer te verdienen aan hun auto. Bovendien is het niet verstandig om te veronderstellen dat garages en dealers zich niet bezighouden met het manipuleren van de kilometerstand, want zelfs de meest betrouwbare en professionele verkopers kunnen zich schuldig maken aan deze vorm van fraude. Kortom: ga je een tweedehands auto kopen en wil je voorkomen dat je slachtoffer wordt van tellerstandfraude, dan wordt aangeraden om tijd en moeite te steken in het uitvoeren van een NAP check.  

 

 

 

NAP aanvragen: 10 belangrijke stappen

Het controleren van de tellerstand van een voertuig is helemaal niet lastig. Dit kun je niet zelf doen, maar je kan een NAP aanvragen. Volg simpelweg de 10 stappen in onderstaand stappenplan om een NAP rapport op te vragen en te voorkomen dat je slachtoffer wordt van tellerstandfraude.

 

Stap 1: Ga naar de verkoper van de auto die je aan wil schaffen. Je hebt namelijk specifieke gegevens nodig voor NAP kilometerstand controleren en deze gegevens kun je beter verzamelen door zelf op pad te gaan. Het telefonisch doorkrijgen van de gegevens is natuurlijk ook een optie, maar door het zelf te noteren weet je in ieder geval zeker dat je de juiste gegevens hebt genoteerd.

 

Stap 2: Noteer de juiste gegevens. Schrijf in ieder geval het kenteken van het voertuig op, want dit kenteken heb je nodig om de tellerstand van het voertuig te controleren. Daarnaast is het tevens belangrijk om de huidige tellerstand van de auto op te schrijven, omdat je deze moet controleren met de database van de RDW.

 

Stap 3: Vul het kenteken in boven aan deze pagina en klik op Hiermee ontvang je de officiële gegevens van de RDW. De RDW is verantwoordelijk voor CHECK. het verstrekken van de informatie met betrekking tot een NAP tellerraport. De RDW heeft deze taken vanaf 1 januari 2014 overgenomen van de Nationale Autopas.

 

Stap 4: Vul in welke gegevens je van je auto wil hebben. Je ziet de standaard gegevens van je auto. Namelijk merk en type en het bouwjaar. Hieraan kun je zien dat je het juiste NAP rapport gaat aanvragen. Door de vinkjes te zetten kan je aangeven welke gegevens je wilt ontvangen. Tegelijk kan je zien wat het opvragen van deze gegevens kost.

 

Stap 5: Vul de kilometerstand in. Wil je in je NAP rapport duidelijk een overzicht hebben van alle kilometerstanden, dan moet je de huidige kilometerstand invullen. Dus je hebt een vinkje bij kilometerstand check. Daarna kan je in het vakje de kilometerstand zetten die je van de verkoper hebt ontvangen.

 

Stap 6: Klik op check dit kenteken. Bij deze stap betaal je de kosten van de tellerstandcontrole door middel van iDeal. Je kan ook kiezen uit diverse andere betaalmethoden. Heb je niet betaald, dan krijg je de gegevens niet te zien.

 

 

Stap 7: Je NAP rapport ontvangen. heb je betaald. De tellerstand van het voertuig gecontroleerd door middel van de gegevens van de RDW.

 

Stap 8: Contoleer de uitkomst. Bij het tonen van de uitkomst van deze controle, heb je drie mogelijkheden:

  • De tellerstand is logisch: de RDW heeft aangetoond dat de reeks tellerstanden (inclusief de door jou doorgegeven tellerstand) oplopend is en dus naar alle waarschijnlijkheid klopt.
  • De tellerstand is onlogisch: de RDW heeft geconstateerd dat de reeks tellerstanden van het voertuig (inclusief de door jou doorgegeven tellerstand) niet oplopend is. De tellerstandhistorie is niet logisch en er is waarschijnlijk sprake van tellerstandfraude.
  • De RDW heeft geen oordeel: als er sprake is van een uitkomst zonder oordeel, heeft de RDW simpelweg te weinig voertuiginformatie om een betrouwbaar oordeel te geven. In dit geval is de tellerstand dus niet logisch of onlogisch, maar kan er verder niets over gezegd worden.

 

Stap 9: Print het rapport of sla het op als PDF. Zodra u de gegevens online hebt gezien, kan u het NAP rapport uitprinten of bewaren als PDF. Dit is het bewijs van het NAP aanvragen.

 

Stap 10: Kijk of je nog meer gegevens van de auto wil hebben. Er zijn ook nog mogelijkheden om andere gegevens op te vragen. Bijvoorbeeld of de auto ook geregistreerd staat voor specifieke schades. Op deze manier krijg je een compleet beeld van de aanschaf van je auto.

 

Stap 11: Bepaal of je het voertuig wil aanschaffen. Gebruik de informatie van NAP controleren om te bepalen of je het voertuig nog aan wil schaffen. Klopt de NAP kilometerstand wel na NAP Pas aanvragen, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je het betreffende voertuig zonder enige zorgen kopen. Is de tellerstand onlogisch, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van tellerstandfraude en dien je jezelf af te vragen wat je met deze informatie wil doen. Is er geen oordeel na tellerstand controleren, dan is het tevens de vraag of je dit betreffende voertuig wel aan wil schaffen. Zonder informatie en zonder inzicht is de kans namelijk altijd aanwezig dat er sprake is van tellerfraude.

 

Tips voor NAP opvragen 

NAP opvragenWil je zeker weten dat je jouw NAP auto controle goed uitvoert? Volg dan niet alleen bovenstaande stappen bij het uitvoeren van een controle, maar lees ook onderstaande tips om de beste controle uit te voeren door middel van een NAP aanvragen. Daarom zegt de ANWB ook: Hoe beter de controle, hoe minder het risico is dat je een miskoop doet bij het aanschaffen van een auto!

Tip 1: Schrijf bij het noteren van de tellerstand van het voertuig het volledige cijfer op. Bij het uitvoeren van een NAP check heb je namelijk de exacte tellerstand nodig en niet een afgerond cijfer. Noteer je een afgerond cijfer, dan is de controle niet betrouwbaar en moet je terug naar de verkoper of contact met hem of haar opnemen om het volledige getal van de tellerstand te achterhalen.

Tip 2: Krijg je de uitkomst ‘geen oordeel’ en twijfel je of je het voertuig wil kopen? Zoek dan meer informatie over de verkoper in kwestie. Als een andere autobezitter een slechte ervaring heeft met de betreffende verkoper, is de kans groot dat de autobezitter deze slechte ervaring heeft beschreven op een forum of een andere website. Door de verkoper even op te zoeken in de zoekmachines, kom je er al snel achter of de verkoper betrouwbaar is.

Tip 3: Heb je een onlogische tellerstand geconstateerd en wil je de auto toch erg graag aanschaffen? Dan dien je er rekening mee te houden dat je meer risico loopt, maar kun je de informatie van de NAP aanvraag wel op een slimme manier in je voordeel gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld onderhandelen over de prijs van het voertuig met de informatie dat er sprake is van een onlogische tellerstand. Geef je bij het onderhandelen aan dat je de tellerstand hebt gecontroleerd en dat er sprake is van een onlogische tellerstand, dan kan de verkoper van de auto niet anders dan de prijs verlagen.

Tip 4: Controleer niet alleen de tellerstand van een auto. Hoewel tellerstandfraude één van de meest voorkomende vormen van fraude is, is het niet de enige manier waarop verkopers van auto’s proberen om meer voor hun voertuigen te krijgen. Zo komt het bijvoorbeeld ook voor dat een auto wordt verkocht als gloednieuw voertuig, terwijl er sprake is van een ex-schadeauto of een voertuig dat in het verleden een ernstig ongeluk heeft gehad en toen flink beschadigd is geraakt.

 

 

De RDW helpt 

Wil je voorkomen dat je een miskoop doet, dan kun je op de website van de RDW ook andere voertuiggegevens controleren door het kenteken in te vullen. Zo kun je de schadehistorie van een auto achterhalen, maar ook zien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad en wat de staat van onderhoud van een voertuig is. Wil je zeker weten dat je een goede aankoop doet, dan is het uitvoeren van een uitgebreide controle zeker een aanrader.   Kortom: ga je een tweedehands auto kopen en wil je zeker weten dat je een goede investering doet, dan wordt aangeraden om een NAP check uit te voeren. Het uitvoeren van deze controle is erg eenvoudig en goedkoop, maar kan je wel heel veel gedoe en veel geld besparen.

 

NAP aanvragen: makkelijk en snel

Een NAP aanvragen kan makkelijk en snel. Hiermee kan je problemen voorkomen. Het hebben van een goed gevoel over het kloppen van de gegevens van je auto is essentieel. Op onze site kan je de officiële gegevens ophalen van RDW voor de laagst mogelijk prijs.

 

 

 

 

 

 

Uw privacy is belangrijk voor napcheck.com. We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers. Om deze reden zorgen wij ervoor dat alle persoonlijke items die aan ons worden verstrekt, met zorg worden behandeld. Oké‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy